Background image

Extra menu

Ontdek West-Vlaanderen

25-11-14
Lekker aan zee
Om de kwaliteit van de gastronomie aan de Kust nog verder te stimuleren, ging Westtoer in november 2013 van start met het opleidingsproject ‘Lekker aan Zee: Chef we dagen je uit!’. Laat je inspireren via de video’s!
25-11-14
Fietsnetwerk Leie
Gemiddeld besteedt een netwerkfietser 14,50 euro in de Leiestreek, waarvan 12,50 euro in restaurants of cafés. Het fietsnetwerk zorgt ervoor dat fietsers verschillende kanten van de regio kunnen ontdekken en dat hun bestedingen gespreid worden over de regio.
25-11-14
Bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort
Op 18 oktober opende het bezoekerscentrum Westfront Nieuwpoort zijn deuren. Hier kom je meer te weten over de rol van het sluizencomplex en de onderwaterzetting tijdens WO I.
25-11-14
Kerstbestand
Tijdens WO I waren er meerdere informele kerstbestanden. De soldaten beseften dat de vijand in dezelfde barre omstandigheden Kerst moest vieren in de loopgraven in plaats van thuis. Er werden cadeaus uitgewisseld en op sommige plaatsen vonden zelfs voetbalwedstrijden plaats.
24-11-14
De Oostduinkerkse garnaalvisser te paard Marius Dugardein is het gezicht van een nieuwe exclusieve postzegel! De postzegel wordt volgend jaar gelanceerd tijdens de Garnaalfeesten in Oostduinkerke.
07-11-14
Volgende zomer - 2015 - is er een nieuwe editie van de triënnale Beaufort aan de Kust. van 21 juni tot 21 september 2015 kan je weer genieten van kunst in het unieke kader van de Kust.
 
03-11-14
Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand voorgesteld. Bib Gourmand Benelux Gids 2015 is opnieuw een recordeditie. Maar lietst 285 restaurants, waaronder 57 nieuwkomers. In België zijn er nu 160 Bib Gourmand restaurants en daarvan zijn er 35 nieuwkomers.
30-10-14
Momenteel loopt in Knokke-Heist de tentoonstelling 'Horizon 8300 - Bouwwonderen in Knokke-Heist. De tentoonstelling toont z'n toekomstplannen voor de gemeente. De badstad werkt volop aan de toekomst en verschillende stedenbouwkundige projecten liggen klaar om te worden uitgevoerd.
28-10-14
Goed nieuws voor fietsliefhebbers: de Groene Fietsgordel Brugge is bewegwijzerd! Ontdek de 53 km lange fietsroute die loopt langs verrassend aantrekkelijke groengebieden, vlakbij de stadsrand.
02-10-14
Wens je er meerdere dagen op uit te trekken in het groen?
04-09-14
Ontdek onze gloednieuwe overzichtskaart Landschapspark Bulskampveld! Boordevol tips om deze groene long van het Brugse Ommeland te ontdekken, beleven, proeven, …   
09-07-14
Ontdek onze nieuwe overzichtskaart, volledig in een nieuw jasje! Boordevol tips om het Brugse Ommeland te ontdekken, beleven, proeven,...
24-11-14
De Stad Roeselare pakt uit met een nieuw dagarrangement in het teken van WO I. Het groepsbezoek brengt een verhaal van soldaten, spionnen, prostitutie, lazaretten, maar ook van het dagelijkse leven tijdens deze barre tijden.
01-10-14
Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog ontwikkelden Toerisme Leiestreek en projectvereniging BIE een mobiele applicatie en een magazine met verhalen, getuigenissen en beeldmateriaal over WO I aan de andere
01-10-14
Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog ontwikkelden Toerisme Leiestreek en projectvereniging BIE een mobiele applicatie en een magazine met verhalen, getuigenissen en beeldmateriaal over WO I aan de andere
30-09-14
De Leiestreek is een culinaire topregio met heel wat excellente topchefs die jonger dan 35 jaar zijn. Ben je tussen 18 en 30 jaar oud? Geniet dan tussen 1 oktober en 15 november van dit Jong Keukengeweld aan een voordeeltarief.
20-11-14
De Westhoek trakteert op een stevige portie ijspret, kerstmarktplezier en tal van leuke activiteiten om een gezellige kerst te beleven.
19-11-14
Originele en sportieve cadeautips voor eindejaar.
06-10-14
Na de onstuimige eerste oorlogsmaanden liepen de troepen vast in de Westhoek. Waar de onderwaterzetting aan de IJzer zorgde voor relatief rustige oorlogsjaren, ging de strijd rond Ieper verbeten voort.
02-10-14
Lokale chefs gaan aan de slag met streekproducten van Lo-Reninge.

Logeren

Alles over Logeren, Overnachten, Hotels, Bed&Breakfast, Campings, Vakantiepark, Vakantiewoning,...

Actief Beleven

Alles over Fietsen, Wandelen, Routes, Netwerken, Autoroutes, Paardrijden, Mountainbike, Toervaarten, Groendomeinen...

Ontdekken

Alles over Ontdekken, Musea, Bezoekerscentra, Casino, Indoor, Outdoor, Charmante dorpjes,...

Proeven

Alles over Proeven, Lekker Eten, Toprestaurants, Culinaire Adresjes,...

Evenementen

Alles over Evenementen, Tentoonstellingen, Podiumkunsten, Cultuur,...