Den Heksestoel

Den Heksestoel - Pieter Janssens

'Eerlijke streekgerechten met de bijpassende lokale bieren vormen de basis'
Pieter Janssens - Chef van Het Lekkere Westen
 

  • Lekkere charcuterie-delicatessen staan op de kaart o.a. Potjesvleesch met St. Bernardus Triple, rillette met Heuvellandse wijn, ...
  • We werken nauw samen met brouwerij St. Bernardus (volledig assortiment), de Struise Brouwers (Pannepot), brouwerij Leroy (bruin tafelbier, mandarijn-limonade), brouwerij Van Eecke (volledig assortiment), brouwerij De Plukker (Keikoppenbier), …
  • Heuvellandse wijnbouwers komen ook aan bod o.a. wijngoed Monteberg, Entre-Deux-Monts, Hellekappelle, ’t Klein Rijselhoek. Samen met hen werken we arrangementen uit. 
  • Groenten en fruit halen wij in de Meuleberghoeve (Westouter). 
  • Oesterzwammen komen van ’t Kapelhof in Nieuwkerke, een topproduct.
  • Varkensvlees van Vleeshoeve Sint-Pieterke Reningelst… verser kan niet.
  • Tussenribstuk van West Vlaams Roodrund van Rik Delhaye uit Westouter is een zéér gewaardeerd product om mee te werken.
Wandelen in Dranouter
Tips van de chef
  • Na een flinke wandeling op de flanken van de Monteberg en Kemmelberg met ons gezin, kunnen we lekker genieten van een streekbiertje in ’t Hommelke, bij Vera en Luc in Kemmel.
  • Met het gebruik van een E-bike van Eeuwenhout is het aangenaam vertoeven in de vele kleine rustige straatje in en rond Heuvelland… met hier en daar een stop om een ‘ picon met bier of witte wijn ‘ te proeven, zoals in ’t Hazekasteel bij Maaitje in Nieuwkerke… of in A la Basseville in Wulvergem.

Er zijn zoveel aangename en comfortabele logies in Heuvelland.

  • Wie eens iets anders wil is EcoChique ‘Glamping with a Smile’ wel een absolute topper.  
  • Gastenkamers ‘d Hellekappelle in Loker, onze buren waarmee we goed samenwerken.
  • Vakantiedomein Eeuwenhout in Dranouter.