Begeleide fietstocht en wandeling - Provinciedomein De Vierlingen

Fietsen
Wervik

Tijdens dit combitochtje fietsen we langs het verwezen kanaal Komen-Ieper naar de Palingbeek (H/T ± 22 km), met zijn 250 ha het grootste provinciedomein van West-Vlaanderen. Tijdens een boeiende wandeling (+/- 2 u) met natuurgids Martine Desmarets ontdek je het minst gekende/bezochte deeldomein: De Vierlingen. Het natuurgebied oogt heel divers: tussen het bos vind je talrijke vijvers en heideveldjes, het perfecte biotoop voor de levendbarende hagedis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit het toneel voor hevige gevechten. De Britten duidden het bos op hun militaire stafkaarten aan als "Battle Wood". Je vindt er dan ook heel wat betonnen schuilconstructies terug uit die tijd, vandaag een veilig onderkomen voor onder meer vleermuizen. Na de wandeling houden we een korte drankstop vooraleer we de terugweg naar Wervik aanvatten. Praktisch: Verzamelen om 13.15 uur. Vertrek om 13.30 uur stipt. Terugkomst omstreeks 17.30 -18 uur. Vertrek aan het Nationaal Tabaksmuseum (Koestraat 63). Deelname kost € 5 p.p. (incl. drankje) en is enkel mogelijk na inschrijving. Meer info en inschrijven via www.wervik.be/webshop (klik op rubriek ‘activiteiten’) of aan de balie van de toeristische dienst (Koestraat 63).

Label: 
Ik zomer West-Vlaams
Provinciedomein

Contact

Adres: 
Nationaal Tabaksmuseum
Koestraat 63
8940 Wervik

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 02/07/2020 om 13:15 tot 02/07/2020 om 17:30
    Aan agenda toevoegen 02/07/2020 13:15 02/07/2020 17:30 Europe/Brussels Begeleide fietstocht en wandeling - Provinciedomein De Vierlingen

    Tijdens dit combitochtje fietsen we langs het verwezen kanaal Komen-Ieper naar de Palingbeek (H/T ± 22 km), met zijn 250 ha het grootste provinciedomein van West-Vlaanderen. Tijdens een boeiende wandeling (+/- 2 u) met natuurgids Martine Desmarets ontdek je het minst gekende/bezochte deeldomein: De Vierlingen. Het natuurgebied oogt heel divers: tussen het bos vind je talrijke vijvers en heideveldjes, het perfecte biotoop voor de levendbarende hagedis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit het toneel voor hevige gevechten.

    Koestraat 63, 8940 Wervik DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Prijs: 
5,00
Extra prijsinformatie: 
Basistarief: 5,00 €; sociaal tarief: 1,00 €

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF