Begeleide fietstocht 'Kunst, creativiteit & water - Contrei Live'

Fietsen
Menen

Rivieren, kanalen, beken en grachten zijn onze levensaders. Steden en dorpen herontdekken de aantrekkingskracht van het water en geven het weer een volwaardige plaats in hun kern. Water bekoort, maar het systeem moet ook duurzamer en leefbaarder. Contrei Live is een kunstenparcours, waarbij in 13 gemeenten in de Leiestreek op markante plaatsen telkens een kunstwerk verschijnt, met een duidelijke link naar het water. Dit project plaatst het landschap in onze regio op een bijzondere manier in de kijker, met water als wegwijzer. Het project wil verwonderen en verbindend werken, tussen generaties, tussen kunst en landschap, tussen droom en daad. Wij volgen een deel van dit parcours en maken een aantal interessante zijsprongetjes en leuke tussenstops, o.m. bij enkele creatieve, heerlijke Leie(hot)spots… Begeleiding door gids Véronique Houzet. Praktisch: start om 9.30 uur aan het stadhuis van Menen (Grote Markt 1). We verzamelen steeds 15 min. voor het vertrekuur op de startplaats. Afstand: 40 km.

Thema: 
Kunst & cultuur
Label: 
Ik zomer West-Vlaams
Leiespots

Contact

Adres: 
Stadhuis Menen
Grote Markt 1
8930 Menen

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 16/07/2020 om 09:30 tot 16/07/2020 om 18:00
    Aan agenda toevoegen 16/07/2020 09:30 16/07/2020 18:00 Europe/Brussels Begeleide fietstocht 'Kunst, creativiteit & water - Contrei Live'

    Rivieren, kanalen, beken en grachten zijn onze levensaders. Steden en dorpen herontdekken de aantrekkingskracht van het water en geven het weer een volwaardige plaats in hun kern. Water bekoort, maar het systeem moet ook duurzamer en leefbaarder. Contrei Live is een kunstenparcours, waarbij in 13 gemeenten in de Leiestreek op markante plaatsen telkens een kunstwerk verschijnt, met een duidelijke link naar het water. Dit project plaatst het landschap in onze regio op een bijzondere manier in de kijker, met water als wegwijzer.

    Grote Markt 1, 8930 Menen DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Prijs: 
7,00
Extra prijsinformatie: 
Basistarief: 7,00 €; Sociaal tarief: 1,40 €

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF