Begeleide fietstocht 'Naar (de) KOERS!'

Fietsen
Wervik

Neen, we gaan niet naar de koers kijken, en we gaan ook niet zelf koersen. Maar we gaan wel een mooie fietstocht van maken naar Roeselare. Vooral het rijke wielerverleden van Zuid-West-Vlaanderen komt aan bod. Onze streek is immers rijk aan wielerhelden. Onze eigenste Jef Demuysere vierde triomfen in Italië. Cyriel Van Hauwaert uit Moorslede was de eerste landgenoot die grote klassiekers won. En ook de eerste Belgische Tourwinnaar, Odiel Defraeye, was van bij ons. Uit Roeselare zijn zelfs meerdere wereldkampioenen afkomstig! De Rodenbachstad heeft met KOERS bovendien een heus museum van de wielersport. De prachtige collectie belicht meer dan een eeuw wielercompetitie. Naast fietsen, materiaal en kledij komt ook de rijke Vlaamse wielercultuur aan bod. Heel wat anekdotes en straffe wielerverhalen zullen ons bezoek kruiden. Het museum is trouwens gratis toegankelijk op de eerste zondag van de maand.Begeleiding door gids Geert Delbecque. Praktisch: start om 9.30 uur aan het Nationaal Tabaksmuseum (Koestraat 63) in Wervik of om 10.15 uur aan de Sint-Dionysiuskerk (Vrouwstraat) in Geluwe. We verzamelen steeds 15 min. voor het vertrekuur op de startplaats. Afstand: 40 of 55 km naargelang de startplaats.

Contact

Adres: 
Nationaal Tabaksmuseum
Koestraat 63
8940 Wervik

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 02/08/2020 om 09:30 tot 02/08/2020 om 17:30
    Aan agenda toevoegen 02/08/2020 09:30 02/08/2020 17:30 Europe/Brussels Begeleide fietstocht 'Naar (de) KOERS!'

    Neen, we gaan niet naar de koers kijken, en we gaan ook niet zelf koersen. Maar we gaan wel een mooie fietstocht van maken naar Roeselare. Vooral het rijke wielerverleden van Zuid-West-Vlaanderen komt aan bod. Onze streek is immers rijk aan wielerhelden. Onze eigenste Jef Demuysere vierde triomfen in Italië. Cyriel Van Hauwaert uit Moorslede was de eerste landgenoot die grote klassiekers won. En ook de eerste Belgische Tourwinnaar, Odiel Defraeye, was van bij ons. Uit Roeselare zijn zelfs meerdere wereldkampioenen afkomstig!

    Koestraat 63, 8940 Wervik DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Prijs: 
7,00
Extra prijsinformatie: 
Basistarief: 7,00 €; Sociaal tarief: 1,40 €

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF