Bezoek Archeologisch Site Museum met gids

Werken

Het Archeologisch Site-Museum geeft een overzicht van alle archeologische vondsten in Groot-Kortemark. Je ontdekt er de resultaten van de plaatselijke opgravingen van de Bronstijd tot de Middeleeuwen. Zowel de Romeinen, de bewoners van de “Hoge Andjoen motte” als de cisterciënzerinnen van de verdwenen abdij Hemelsdale lieten in de Werkense grond immers veel overblijfselen – zoals munten, aardewerk en graven – na. Je brengt ook een bezoek aan de Sint-Martinuskerk, die met de beukenhaag en authentieke rondvormige kruisweg met 7 kapelletjes als landschap zijn beschermd.In deze kerk is het brandglasraam van Michiel Maertens met de geschiedenis van Werken zeker de moeite waard om te zien.

Contact

Adres: 
Archeologisch Site-Museum
Vladslostraat 9
8610 Werken
Telefoon/Fax:
+32 51 56 61 08
+32 476 21 44 36 (mobile)

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 18/09/2020 om 14:00 tot 18/09/2020 om 17:00
    Aan agenda toevoegen 18/09/2020 14:00 18/09/2020 17:00 Europe/Brussels Bezoek Archeologisch Site Museum met gids

    Het Archeologisch Site-Museum geeft een overzicht van alle archeologische vondsten in Groot-Kortemark. Je ontdekt er de resultaten van de plaatselijke opgravingen van de Bronstijd tot de Middeleeuwen. Zowel de Romeinen, de bewoners van de “Hoge Andjoen motte” als de cisterciënzerinnen van de verdwenen abdij Hemelsdale lieten in de Werkense grond immers veel overblijfselen – zoals munten, aardewerk en graven – na.

    Vladslostraat 9, 8610 Werken DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF