Bouwmeester Louis Verstraete

Izegem

Bouwmeester Louis Verstraete (1880-1952) begeleidt ons als geboren en getogen Izegemnaar door zijn stad. We vergelijken zijn stijl met die van zijn tijdgenoten. We hebben oog voor zowel de rol die hij speelde in de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog als voor de evolutie in zijn ontwerpen. Hij was een meester in het eclecticisme en schuwde daarbij ook de modernistische invloeden niet. Net zoals bijvoorbeeld Carlos Beyaert en Charles Laloo stelde hij zich ten dienste van zowel de begoede burger als van de organisaties die goedkope woningen bouwden voor de arbeiders. De kerken, kapellen, kloosters en ziekenhuizen van zijn hand bewijzen dat grote projecten hem niet afschrikten. Naast de architect en zijn realisaties hebben we natuurlijk ook oog voor de bouwheren die hun vertrouwen in Verstraete stelden.

Thema: 
Erfgoed

Contact

Adres: 
Eperon d'Or
Prins Albertlaan 5
8870 Izegem

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 06/12/2020 om 15:00 tot 06/12/2020 om 17:15
    Aan agenda toevoegen 06/12/2020 15:00 06/12/2020 17:15 Europe/Brussels Bouwmeester Louis Verstraete

    Bouwmeester Louis Verstraete (1880-1952) begeleidt ons als geboren en getogen Izegemnaar door zijn stad. We vergelijken zijn stijl met die van zijn tijdgenoten. We hebben oog voor zowel de rol die hij speelde in de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog als voor de evolutie in zijn ontwerpen. Hij was een meester in het eclecticisme en schuwde daarbij ook de modernistische invloeden niet. Net zoals bijvoorbeeld Carlos Beyaert en Charles Laloo stelde hij zich ten dienste van zowel de begoede burger als van de organisaties die goedkope woningen bouwden voor de arbeiders.

    Prins Albertlaan 5, 8870 Izegem DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Prijs: 
2,50
Extra prijsinformatie: 
Basistarief: 2,50 €

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF