Fietsen langs markante wederopbouwverhalen

Fietsen
Koekelare

De dienst toerisme & cultuur stippelde i.s.m. de IOED Polderrand een fietsroute van zo'n 27 kilometer uit met de kleine verhalen en interessante weetjes achter de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog. Deze fietsroute kadert in het project FENIKS 2020.
Koekelare lag tijdens de Eerste Wereldoorlog net buiten het front. Vier jaar lang zwaaide de Duitse Ortskommandant er de plak. De gemeente werd nooit ontruimd, maar toch moesten burgers zich plooien naar de Duitse normen. Het dagelijkse leven stond dan ook in het teken van de aanwezige bezetter. Er was een voortdurende beweging van en naar het front van mensen, goederen en informatie. Duitse soldaten waren hier ingekwartierd en rustten uit. Er stonden ook badinrichtingen ter beschikking. Gewonde soldaten kwamen weer op krachten in de veldhospitalen. Dit verhaal komt trouwens heel mooi in woord & beeld aan bod in het Lange Max Museum.

Kleine verhalen
Desalniettemin zijn er enkele locaties in Koekelare die een verband hebben met het ruimere wederopbouwverhaal. Alle locaties zijn via een route met elkaar verbonden, waardoor je met de fiets (of de auto) kennismaakt met interessante weetjes of de kleine verhalen achter de wederopbouw.

Om de route te volgen, kun je voor een stuk een beroep doen op het fietsknooppuntennetwerk. De brochure met routebeschrijving is gratis te verkrijgen bij de dienst toerisme & cultuur of te downloaden via www.toerismekoekelare.be.

Benieuwd naar meer wederopbouwverhalen in de Westhoek? Kijk dan zeker eens op de website van FENIKS 2020 voor meer inspiratie...

Thema: 
Wereldoorlog
Kunst & cultuur
Erfgoed

Contact

Adres: 
Koekelare
Sint Maartensplein 15 , Bus: b
8680 Koekelare

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 19/05/2020 om 09:30 tot 16/04/2021 om 17:00
    Aan agenda toevoegen 19/05/2020 09:30 16/04/2021 17:00 Europe/Brussels Fietsen langs markante wederopbouwverhalen

    De dienst toerisme & cultuur stippelde i.s.m. de IOED Polderrand een fietsroute van zo'n 27 kilometer uit met de kleine verhalen en interessante weetjes achter de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog. Deze fietsroute kadert in het project FENIKS 2020.

    Sint Maartensplein 15, 8680 Koekelare DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF