Het Zwin in de Strip

Tentoonstelling
Knokke-Heist

Het Zwin inspireerde doorheen de tijd heel wat bekende schrijvers, kunstschilders en dichters. Het karakteristieke en de schoonheid van het natuurgebied laat ook stripauteurs niet onbewogen.

Het Zwin en de Zwinstreek zijn meer dan eens het hoofdonderwerp of het decor voor de fantasieverhalen van menig striptekenaar. Het Zwin speelt in ongeveer 25 stripboeken een rol.
Af en toe staat het Zwin centraal in het verhaal of speelt de tekenaar in op het rijke historische verleden van het Zwin en de Zwinstreek. Soms gebeurt het ook dat een stripfiguur tijdens de verhaallijn in het Zwin verzeild geraakt.

Bewonder de striphelden in enkele boeiende fantasieverhalen met onder meer Suske en Wiske, de Rode Ridder en Robert en Bertrand van de hand van striptekenaar Willy Vandersteen, Jari van Raymond Reding, Jommeke van Jef Nys en Karlekijn van Hubert Lambert, beter bekend als 'Hachel'.

Ontdek kleurrijke striptekeningen vol avontuur, humor en fantasie en geniet van enkele mooie plekjes van het Zwin in strips van vroeger en nu.

Deze unieke tentoonstelling zet dit minder bekende maar daarom niet minder boeiende aspect van het Zwin kleurrijk in de kijker.

Toegankelijk tijdens openingsuren en -dagen van het park.

Thema: 
Kindvriendelijk
Label: 
Provinciedomein

Contact

Adres: 
Zwin Natuur Park
Graaf Leon Lippensdreef 8
8300 Knokke-Heist
Telefoon/Fax:
+32 50 60 70 86
E-mail: 

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 05/12/2019 om 00:00 tot 01/03/2020 om 00:00
    Aan agenda toevoegen 05/12/2019 00:00 01/03/2020 00:00 Europe/Brussels Het Zwin in de Strip

    Het Zwin inspireerde doorheen de tijd heel wat bekende schrijvers, kunstschilders en dichters. Het karakteristieke en de schoonheid van het natuurgebied laat ook stripauteurs niet onbewogen.

    Graaf Leon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Extra prijsinformatie: 
De tentoonstelling is inbegrepen in een standaard toegangsticket.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog