Lezing Chris Vandewalle en verteltheater 't Was ol weg 20 november

Concert
Lo

Na de Eerste Wereldoorlog ligt de Westhoek in puin. Herstellen lijkt een onbegonnen zaak. Maar de streek krabbelt weer recht. In tien jaar tijd herrijst de Westhoek als een Feniks uit zijn as. Deze wederopbouw bepaalt tot op vandaag het uitzicht van de Westhoek. Archivaris Chris Vandewalle werkt aan een studie over de wederopbouw van Reninge, maar schetst op deze avond een breder beeld over de wederopbouw van Lo-Reninge.' t Was ol weg door Bart Cafmeyer en Kobe Sercu. Meer dan honderd jaar geleden ging de wereld ook in lockdown. Oorlogskoorts en Spaanse griep hadden de mensheid in hun greep. Maar gelukkig kwam aan al die ellende een einde. Carolus- zeg maar Karel- vertelt over zijn gezellige ondergrondse abri, over zijn ontmoetingen met de koning en de president van Amerika, het dorp dat verrijst uit de as en vooral z'n beste maat Fritz, z'n trouwe hond.Een vertelling doorspekt met prachtig-intense liedjes van Kobe Sercu. Een aanrader voor al wie gelooft dat na de donkerste regen een gouden zon verschijnt!

Thema: 
Wereldoorlog

Contact

Adres: 
St.-Pieterskerk
Noordstraat 1
8647 Lo

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 20/11/2020 om 20:00 tot 20/11/2020 om 22:00
    Aan agenda toevoegen 20/11/2020 20:00 20/11/2020 22:00 Europe/Brussels Lezing Chris Vandewalle en verteltheater 't Was ol weg 20 november

    Na de Eerste Wereldoorlog ligt de Westhoek in puin. Herstellen lijkt een onbegonnen zaak. Maar de streek krabbelt weer recht. In tien jaar tijd herrijst de Westhoek als een Feniks uit zijn as. Deze wederopbouw bepaalt tot op vandaag het uitzicht van de Westhoek. Archivaris Chris Vandewalle werkt aan een studie over de wederopbouw van Reninge, maar schetst op deze avond een breder beeld over de wederopbouw van Lo-Reninge.' t Was ol weg door Bart Cafmeyer en Kobe Sercu. Meer dan honderd jaar geleden ging de wereld ook in lockdown.

    Noordstraat 1, 8647 Lo DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Prijs: 
10,00
Extra prijsinformatie: 
Basistarief: € 10 VVV en Davidsfonds Lo-Reninge Leden: € 6

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF