Lezing 'Europa, dertig jaar na de val van de Muur'

Dranouter

Lezing in de Commandobunker Kemmel door Hendrik Vos, directeur van het centrum voor EU-studies, en Rob Heirbaut, VRT journalist.

Europa, 30 jaar na de val van de muur:
De val van de Berlijnse muur en het scheuren van het ijzeren gordijn hebben de Europese Unie spectaculair veranderd. De euforie was groot, die eerste periode. Het communisme was ineengestuikt en ‘ons’ model had gewonnen. Het kon alleen maar goed gaan met de wereld. Nieuwe landen traden toe en Unie kreeg nieuwe buren.
Maar stilaan doken er problemen op. Met de oorlogen in Joegoslavië vonden er weer etnische zuiveringen plaats in onze achtertuin. En is het wel eerlijk dat Polen en Bulgaren hier komen werken? Nemen Oost-Europese lidstaten geen loopje met de fundamentele rechten? Is het wel nodig om ruzie te maken met Rusland?
Nieuwe crisissen, zoals de migratieproblematiek, hebben de Europese Unie onder spanning gezet, en dikwijls hebben Centraal- en Oost-Europese landen een andere kijk op de kwestie dan de oude lidstaten.

Tijdens deze lezing bekijken journalist Rob Heirbaut (VRT) en Europaprofessor Hendrik Vos (Universiteit Gent) hoe het met Europa gesteld is, dertig jaar na de val van de muur.

Deelnameprijs: € 5 pp
Locatie: Commandobunker Kemmel, Lettingstraat 64, 8951 Dranouter
De plaatsen zijn beperkt. Inschrijven vooraf noodzakelijk: via https://forms.gle/cpxTyob2PKUVjDJk8

Contact

Adres: 
Commandobunker Kemmel
Lettingstraat 64
8951 Dranouter
Telefoon/Fax:
+32 57 45 04 55

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 23/01/2020 om 20:30
    Aan agenda toevoegen 23/01/2020 20:30 23/01/2020 20:30 Europe/Brussels Lezing 'Europa, dertig jaar na de val van de Muur'

    Lezing in de Commandobunker Kemmel door Hendrik Vos, directeur van het centrum voor EU-studies, en Rob Heirbaut, VRT journalist.

    Lettingstraat 64, 8951 Dranouter DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Prijs: 
5,00

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog