Textiel in Verzet

Tentoonstelling
Kortrijk

Deze expo brengt aangrijpende foto's en verhalen achter textiel in tijden van oorlog en crisis. De indrukwekkende foto's van Mashid Mohadjerin en de ontroerende verhalen van Samira Bendadi komen in 'Textiel in Verzet' samen tot een wonderbaarlijke puzzel van visuele en schriftelijke verhalen. Speciaal voor deze tentoonstelling gebruiken de curatoren kleding en textiel om je onder te dompelen in verhalen die religieuze, culturele en nationale grenzen overschrijden. Welke boodschappen en verhalen gaan er schuil achter een stuk stof? Wat vertelt een outfit of kledingstuk over de drager? Kan textiel verleden en heden verbinden? Kunnen stoffen een vorm van verzet zijn? Deze vragen schetsen een beeld van de moderne samenleving en leiden tot inspirerende verhalen van mensen die wereldwijd tegen de verwachtingen ingaan.

Contact

Adres: 
Texture
Noordstraat 28
8500 Kortrijk
Telefoon/Fax:
+32 56 27 74 70

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 15/11/2019 om 10:00 tot 16/02/2020 om 17:00
    Aan agenda toevoegen 15/11/2019 10:00 16/02/2020 17:00 Europe/Brussels Textiel in Verzet

    Deze expo brengt aangrijpende foto's en verhalen achter textiel in tijden van oorlog en crisis. De indrukwekkende foto's van Mashid Mohadjerin en de ontroerende verhalen van Samira Bendadi komen in 'Textiel in Verzet' samen tot een wonderbaarlijke puzzel van visuele en schriftelijke verhalen. Speciaal voor deze tentoonstelling gebruiken de curatoren kleding en textiel om je onder te dompelen in verhalen die religieuze, culturele en nationale grenzen overschrijden. Welke boodschappen en verhalen gaan er schuil achter een stuk stof?

    Noordstraat 28, 8500 Kortrijk DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Prijs: 
6,00

Faciliteiten

Resto / cafetaria
Shop / winkel
Toegankelijk voor mindervaliden

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF