Tijdelijke tentoonstelling ‘Feniks, Huib Hoste en het modernisme in Zonnebeke’

Tentoonstelling
Zonnebeke

Laat je rondleiden door bouwmeester Huib Hoste in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Zonnebeke. Hij vertelt het bijzondere verhaal van zijn unieke creaties in een doorgaans traditionele wederopbouw na de verwoesting van de Eerste Wereldoorlog.

De vernieuwende, modernistische opvatting van Hoste over de wederopbouw, viel in Zonnebeke niet bij iedereen in goede aarde. Zo werd zijn plan voor een nieuw gemeentehuis niet uitgevoerd en neemt pastoor Lammens een loopje met het interieur van de kerk.
Dankzij de Virtual Reality ontdek je hoe het interieur van de kerk er volgens Hoste had moeten uitzien. Je leert er ook meer over zijn ontwerpen in de gemeente en regio.

In Groot-Zonnebeke (Zonnebeke, Passendale, Beselare, Geluveld en Zandvoorde) vertellen de informatiekubussen meer over de wederopbouw in die specifieke (deel)gemeente.

PRAKTISCHE INFO
Locatie: OLV Kerk, Roeselarestraat 1, 8980 zonnebeke
Openingsuren: De kerk is dagelijks toegankelijk van 9u-17u. Laatste toegang om 16u. Niet toegankelijk op zondag van 10u30-11u30.
De kerktoren + uitkijkpunt: dagelijks open van 9u tot 18u. Laatste toegang om 17u00. Jaarlijks gesloten van 16 december t.e.m. 31 januari.
Tarieven: gratis

Deze tijdelijke tentoonstelling maakt deel uit van Feniks 2020. Dit project vertelt het opmerkelijke verhaal van de wederopbouw van de voormalige frontzone in de Westhoek na de totale vernielingen van de Eerste Wereldoorlog. Verschillende steden, gemeenten en musea zetten hun schouders onder een jaarprogramma van expo’s, evenementen en toeristische routes.

Contact

Adres: 
O.L.V. Kerk Zonnebeke
Ieperstraat
8980 Zonnebeke
E-mail: 

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 04/08/2020 om 00:00 tot 15/11/2020 om 00:00
    Aan agenda toevoegen 04/08/2020 00:00 15/11/2020 00:00 Europe/Brussels Tijdelijke tentoonstelling ‘Feniks, Huib Hoste en het modernisme in Zonnebeke’

    Laat je rondleiden door bouwmeester Huib Hoste in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Zonnebeke. Hij vertelt het bijzondere verhaal van zijn unieke creaties in een doorgaans traditionele wederopbouw na de verwoesting van de Eerste Wereldoorlog.

    Ieperstraat, 8980 Zonnebeke DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF