Bier en koekjes, een huwelijk tussen unieke smaken

Lo-Reninge

9.00 uur :  onthaal met een kopje koffie en een boterkoek.

10.00 uur: Bezoek bezoekerscentrum Jules Destrooper met bierdemo en proevertjes

Na de rondleiding met gids in het bezoekerscentrum Destrooper volgt een kookdemo onder leiding van de chef NPD/ foodpairing. Een degustatie van 5  hapjes met streekbieren wordt u aangeboden (kookdemo is niet mogelijk op maandag, zaterdag, zondag & feestdagen en kerstperiode). Deze formule is enkel beschikbaar voor groepen vanaf 10 personen.

12.00 uur : het middagmaal is voor u gereserveerd. Maak vooraf de keuze van de groep bekend (de hele groep neemt hetzelfde menu;  menukeuze zie verder).

14.30 uur:  bezoek aan een hopbedrijf waar met hart en ziel hoppe wordt geteeld.
In januari oogsten ze hun eerst hopscheuten uit de serre. Vanaf half maart halen ze de delicatesse uit volle grond. In de zomer kweken ze de hoppe en in de eerste helft van september is er de hoppepluk en in de winter maken ze met hoppe en hopranken prachtige creaties.

De familie zelf leidt je door de serres, waar de hopscheuten geteeld worden en vervolgens leggen  ze je de werking van de plukmachine uit. Na de rondleiding kan je genieten  van koffie en heerlijke desserthapjes waarin streekbieren zijn verwerkt.

Thema: 
Bedrijfsbezoek
Gastronomie
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 20 - Max. 40
Prijs: 
€ 40 (excl. middagmaal)

Contact

Toerisme Lo-Reninge

Toerisme Lo-Reninge
Markt 17A
8647 Lo
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF