Driekastelentocht

Torhout
Foto arrangementen Driekastelentocht

Het Brugse Ommeland is erg rijk aan kastelen. In open veld, omgeven door water of verscholen in het bos. Jonge en oude, vervallen of opgeknapt, lieftallig en klein of pompeus en imposant.

Op deze tocht bezoek je drie kasteelparels: het startpunt is het stadskasteel Ravenhof in hartje Torhout, met zijn lieftallig park en Museum Torhouts Aardewerk, een ontdekking waard. Van daar gaat het richting Loppem, met een bezoek aan het prachtig en authentiek ingerichte neogotisch Kasteel van Loppem. Het laatste kasteel op je tocht, Kasteel Wijnendale, vormt een interessant contrast met Loppem: Wijnendale onderging doorheen zijn 1000-jarige turbulente geschiedenis heel wat gedaanteveranderingen. De historische gebeurtenissen op het kasteel worden bevattelijk geschetst aan de hand van een moderne, multimediale presentatie. De tocht wordt op passende wijze afgerond met een "Thouroutenaere", een heerlijk streekbiertje.

Programma

  • 09.45u: Kop koffie met koffiekoek
  • 10.45u: Rondleiding in Kasteel Ravenhof, gelegen in het Park Ravenhof in het centrum van Torhout, dat het Museum Torhouts Aardewerk huisvest, uniek in Vlaanderen
  • 12.00u: Torhouts toeristisch menu (3-gangen)
  • 14.00u: Begeleid bezoek aan Kasteel van Loppem, het enige Belgisch kasteel dat nog zijn oorspronkelijk meubilair bezit
  • 16.00u: Begeleid bezoek aan Kasteel Wijnendale, 1000 jaar geschiedenis in een modern jasje
  • 17.30u: Streekbiertje ‘Thouroutenaere'
Thema: 
Kunst & cultuur
Erfgoed
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Aantal op aanvraag
Prijs: 
Richtprijs: € 39

Contact

Vrijetijdshuis Torhout

Vrijetijdshuis Torhout
Markt 1
8820 Torhout
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF