Genieten van streekproducten

Lo-Reninge

De dag begint met een ontbijt, vervolgens wordt er een bezoek gebracht aan de wijngaard Zilver Cruys waarbij ook de wijnen worden gedegusteerd. 's Middags is er een lunch voorzien. In de namiddag volgt er nog een korte stadswandeling en een bezoek aan het bezoekerscentrum Jules Destrooper.

9u30:
Onthaal met een kopje koffie en een boterkoek.

10u30:
Vertrek richting Steenstraete waar je een bezoek brengt aan de wijngaard het Zilver Cruys. Rondleiding op het wijngoed,  een wandeling in de wijngaarden, een introductie rond het maken van wijn en kort bezoekje aan de wijnmakerij maken hier deel uit van het programma. Aansluitend is er ook nog een degustatie van de wijnen.

13u:
Middagmaal. Voor de menukeuze kan je onze website www.lauka.be raadplegen (tabblad Groepen - maaltijd voor groepen)

14u30:
Korte stadswandeling met gids. Men komt langs de Abdijkerk, de kapel van het vroegere klooster (nu de raad- en trouwzaal), het Stadhuis, het Vateplein, de Duiventoren, de Westpoort en de Caesarsboom.

15u30:
Bezoek Bezoekerscentrum Jules Destrooper met kookdemo en proevertjes.
In het bezoekerscentrum Destrooper wandel je letterlijk doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit West-Vlaanderen. Hier zal  u heel wat opsteken over de manier waarop men vandaag verfijnde koekjes bakt. Na de rondleiding volgt een kookdemo in de proefkeuken onder leiding van de chef NPD/ foodpairing. Een degustatie van 5 hapjes met cava word je aangeboden.

(kookdemo is niet mogelijk op zon- en maandag, feestdagen en in de kerstperiode).

17u30:
Einde dagtrip

Thema: 
Bedrijfsbezoek
Gastronomie
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 20 - Max. 40
Prijs: 
€ 40 (excl. middagmaal)

Contact

Toerisme Lo-Reninge

Toerisme Lo-Reninge
Markt 17A
8647 Lo
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF