Muzikale wandelingen

Lo-Reninge
De Kwakzalver en zijn Kompaan:

Reginald en Romuald, twee gemeentewerkers hebben alles gezien en alles gehoord. Het verhaal van de straat in een vertelling,  gemarineerd en overgoten met live muziek. Vanachter iedere hoek, over elk plein in vele straten schuilt een lied, een grappig of duister figuur. Lo, zijn geschiedenis, verleden en heden, waar en bijna waar. Beiden nemen hun gasten mee, op een soms ingetogen en ook hilarische tocht door de stad om ze later, rijker naar huis te zien keren. 

Praktisch:

 • € 250 per groep
 • max 60 personen
 • duur 2 uur
   
Vergeten gerstenat in Lo-Reninge

Mocht Google Streetview de vergeten en verloren brouwerijtjes en cafés mee aanduiden op het parcours in de Westhoek dan zou een doolhof aan staminees en kroegen ons deel worden. Hier en daar onthult een verloren schoorsteen een vergane brouwglorie of laat een afgebladderd plakkaat het bestaan van een estaminet vermoeden. Samen gaan we op zoek naar het rijke bierverleden. Theater, muziek en vooral veel passie voor de biercultuur in de Westhoek! 

In het eeuwenoude hoppelandschap in de Westhoek vind je ’s wereld beste brouwerijen en dus ook ’s wereld beste bieren. Ooit een goed bewaard geheim, vandaag wereldnieuws. Bierliefhebbers van alle windstreken vinden vlotjes hun weg naar deze hoek. Ook in Lo-Reninge vind je diverse sporen terug van een rijke biergeschiedenis. Met Chris Vandewalle hebben we ook een echte brouwer in huis die vanuit deze historiek opnieuw lekker authentiek Renings bier brouwt! Chris zorgde voor de verhalen en Yves Bondue werkte die uit tot een onderhoudende en ontspannende wandeling. Histories op muziek tussen realiteit en fantasie.

U kunt kiezen om na de wandeling te proeven van een maaltijd bereid met een biertje of proeven van een plaatselijk gerstenat.

Praktisch:

 • € 250 per groep, excl maaltijd of consumptie
 • max 40 personen
 • duur 2 uur
   
Muzikale wandeling met Trui en Wim Chielens

Lo eens niet op de traditionele manier bezoeken maar ontdekken met een muzikale wandeling onder leiding van Wim & Trui Chielens. Zij nemen ons mee op een tocht langs de mooiste en boeiendste plekjes van ons stadje Lo. Zij brengen middeleeuwse ballades, een Gallicisch volksliedje, kleinkunst van Thé Lau en Willem Wilmink maar ook een ontroerend Frans lied uit W.O.I en een nieuw loflied op Lo. Ze nemen ons mee naar de vroegste tijden van de middeleeuwse stad maar vertellen ook over de passage van schrijver Clem Schouwenaars en zelfs Don Quichote komt langs. Twee uur genieten van boeiende verhalen van Wim Chielens, ex-producer Radio 2 en liederen van Trui Chielens, ex-Eva de Roovere, Kotjesvolk.

Praktisch

 • € 250 per groep
 • max 40 personen
 • duur 2 uur
Thema: 
Actief
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 30
Prijs: 
€ 250 per groep

Contact

Toerisme Lo-Reninge

Toerisme Lo-Reninge
Markt 17A
8647 Lo
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF