Retro Tour

Lo-Reninge
 
De dag begint met een kopje koffie en lekkere koekjes. Vervolgens volgt er een wandeling doorheen de stadskern. 's Middags is er een middagmaal voorzien. In de namiddag wordt het Old Timer museum bezocht en het "Bachten de Kupe" museum waar het eenvoudige boerenleven van vroeger wordt getoond.
 
10u00:
Onthaal met een kopje koffie en de lekkere koekjes van Lo.
 
10u30:
Tijdens een wandeling doorheen de stadskern komt men langs de Abdijkerk, de kapel van het vroegere klooster (nu de raad- en trouwzaal), het Stadhuis, het Vateplein, de Duiventoren, de Westpoort en de Caesarsboom.
 
12u00:
Het middagmaal is voor jullie gereserveerd. Maak vooraf de keuze van de groep bekend.
(De hele groep neemt hetzelfde menu. Menukeuze via onze website www.lauka.be: tabblad groepen - maaltijden voor groepen).
 
14u00:
Je begint het namiddagprogramma met een bezoek aan het automuseum Old Timer te Reninge. Een unieke collectie van een 95-tal wagens en een 25-tal moto’s uit de jaren 1899 tot 1970 zijn er te bezichtigen. Daarna breng je een bezoek aan het Openluchtmuseum Bachten de Kupe in Izenberge waar je even kan genieten van het eenvoudige boerenleven van vroeger (boerenhuis uit de 17de eeuw, paardenstal). Het volksleven is te proeven in de straatjes, huisjes, schuren, kapelletjes, winkeltjes, school, dokterskabinet, die allen het dorp van vroeger tot leven brengen.
 
18u30:
Einde dagtrip

 

Thema: 
Kunst & cultuur
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 30
Prijs: 
€ 25 excl. middagmaal

Contact

Toerisme Lo-Reninge

Toerisme Lo-Reninge
Markt 17A
8647 Lo
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF