Bar Bernard - Filip Lebbe

'Eten met zicht op de hoppevelden'
Filip Lebbe - Chef van Het Lekkere Westen

Bar BERNARD is het nieuwe paradepaardje van brouwerij St. Bernardus in Watou. Het café-restaurant met dakterras biedt een uitzicht van 360 graden op de hoppevelden, de Westhoek en Frankrijk. Logischerwijs staan onze St.Bernardus bieren centraal in Bar Bernard. Ze vormen dan ook het vertrekpunt voor de meeste van onze gerechten. We kiezen graag voor het principe van foodpairing, waarbij de smaken van de gerechten extra in de verf worden gezet door de combinatie met één van onze bieren.  Proef bijv. van onze entrecôte (dunne lende) met St. Bernardus Prior 8 saus.

Tips van de chef
  • Watou is dé uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers en natuurlijk ook bierliefhebbers ! Watou ligt in een gevarieerd en bosrijk landschap met hoppevelden, weidse vergezichten en kleine weggetjes. Een dorp op de grens van West- en Frans-Vlaanderen, aan de voet van de West-Vlaamse Heuvels
  • Watou is ook synoniem voor een gesmaakte combinatie van poëzie en hedendaagse beeldende kunst. Jaarlijks heb je het kunstenfestival van Watou en tegelijk ademt het dorp dankzij de galerijtjes, kunstenaarsateliers en een aantal culturele manifestaties, heel het jaar door een artistieke sfeer uit.  
  • Overnachten kan in de brouwerijGuesthouse brouwershuis is een oase van rust !

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF