Beleef de Koers

Blog: Op stap met Marijn Follebout

De koers beleven doe je zo …

Die paar seconden dat renners pal voor je neus passeren… Noem het een verslaving, maar wij krijgen er geen genoeg van. Het begint al met de karavaan aan wagens, de drukdoenerij, overvliegende helikopters. De opwarming. Meestal volgt dan een kopgroep – een oorverdovend gejuich stijgt op - en dan het peloton. Heerlijk om de toppers er uit te pikken, fantastisch om de ploegenkleuren te herkennen, de Belgische of wereldkampioenentrui te lokaliseren. Koers is beleving! 

Maar als het hele circus gepasseerd is, sta je daar mooi. Misschien kan je wel een vervolg breien aan dit topmoment? Een wandeling, fietstocht, brouwerij – of museumbezoek? In West-Vlaanderen valt zoveel te beleven dat je met een dag niet genoeg hebt. 

In de twee weken tussen 16 en 28 maart worden liefst vijf voorjaarsklassiekers op West-Vlaamse bodem verreden. Hét moment om er alle uithoeken van de provincie te verkennen. We beklimmen de West-Vlaamse heuvels, gaan bootje varen op de Leie, genieten van een heerlijk streekbier aan zee en tonen de kinderen waarom kunstmusea in hartje Brugge wel hippe plekken zijn. We geven de lekkerste adresjes mee en de leukste logies. Dankzij de koers gaan we op vakantie in eigen land!

 

Marijn Follebout
Marijn Follebout
Journalist, auteur copywriter en gepassioneerd door fietsen, recreatie en toerisme in eigen streek.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF