Beleef de Koers

Ook de moeite waard

NL   FR   EN   DE

Bezoek een brouwerij of wijngaard in de regio

Niet alleen de koersliefhebbers komen aan hun trekken in West-Vlaanderen. Ook wie houdt van het betere gerstenat wordt hier in de watten gelegd. Op zoek naar een leuke uitstap tussen het fietsen door? Breng dan zeker een bezoek aan een lokale brouwerij.

Hieronder enkele toppers. Binnenkort vind je er hier nog meer ...

Brouwerij Sint-Bernardus

Brouwerij Sint-Bernardus in Watou brouwt sinds 1946 de donkere en blonde Sint-Bernardus abdijbieren. De bieren zijn gebrouwen met eigen gist én hop van het hopveld naast de brouwerij. Je kan de brouwerij bezoeken én uiteraard ook het heerlijke gerstenat proeven.

Brouwerij De Halve Maan

Dit is de enige brouwerij in het centrum van Brugge die nog in handen is van een brouwersfamilie. Je kan er de heerlijke brouwsels 'Brugse Zot en Straffe Hendrik' proeven en ook een bezoek brengen aan de brouwerij. Vergeet ook niet om eens te vragen naar de gloednieuwe bierpijplijn! Het is een kilometerlange ondergrondse leiding die bier van de brouwerij naar de bottelarij buiten de stadsmuren pompt. Een unicum!

Brouwerij Rodenbach

Nabij Roeselare kan een bierliefhebber niet voorbij aan brouwerij Rodenbach. Deze brouwers maken hun roodbruine bieren in een prachtige industrieel-archeologische en beschermde site die je ook kan bezoeken. Kijk ook eens rond in het Museum van het bijzonder bier en de familie Rodenbach. En vergeet zeker niet te proeven!

WO-I-sites in de regio

Tyne Cot

Wie door West-Vlaanderen fietst, komt onvermijdelijk ook restanten van de Groote Oorlog tegen. Vergeet zeker niet om enkele van de boeiende sites te zoeken waar je oog in oog komt te staan met het donkere verleden van de streek.

Shoppen in de regio

shopping

Op zoek naar iets nieuws? Een leuk cadeautje, een origineel souvenir of gewoon een nieuwe outfit? Dan hoef je het nooit ver te zoeken. Er zijn in de streek verschillende steden waar  shoppingliefhebbers ongetwijfeld aan hun trekken komen.

Shoppen aan de Kust
Shoppen aan de Kust heeft zo z'n voordelen. Het aanbod is groot, het kan zelfs op zondag én de zee is steeds dichtbij. Met deze tips kom je vast al een heel eind...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF