Bistro Le Nord - Steven Hinnekens

'De trots van Roeselare, ons Rodenbach bier'
Steven Hinnekens - Chef van Het Lekkere Westen

 • Rodenbach bier, de trots van Roeselare. Drink bij ons een frisse Rodenbach van de tap in combinatie met een koekje gevuld met een crème van Brokkeloud Roeselare van de kaasboerderij 't Groendal. 't Groendal heeft uitstekende kazen die reeds meerdere Cheese Awards wonnen.  Vanzelfsprekend kiezen we dan ook voor deze lokale kazen op ons kaasbord.
 • De bijhorende toast appel en rozijn is van onze lokale warme bakker Knockaert. Dit delicatessenbrood wordt sterk geapprecieerd door zowel klanten van onze bistro als klanten van onze b&b. Klanten willen dit brood mee naar huis !
 • Tijdens de lente halen we zelf onze aardbeien en frambozen bij fruitboer Demaegdt in Oostnieuwkerke. Rechtstreeks van de pluk !
 • Onze chef Steven Hinnekens heeft thuis zijn eigen bloemen- en kruidentuin. Dit is een pure hobby van hem en voor onze gerechten een echte meerwaarde.
 • We serveren ook J'Hin 16, gin met Roeselaarse roots
 • Onze kaart en menu is seizoensgebonden en ook hier opteren we voor lokale producten.  We gaan ook graag aan de slag met vergeten groenten.   
 • Onze huisgemaakte garnaalkroketten met handgepelde Zeebrugse garnalen zijn de trots van de chef.  Of proef eens van het gepimpt gerecht varkenswangen in Rodenbach, handgesneden friet met truffelmayonaise en een rasp van lokale kaas.
   
Tips van de chef
 • Een bezoek aan het museum voor de wielersport Koers mag niet ontbreken. Na afloop kan je dorst gelest worden in het aanpalende Koerskaffee.
 • En uiteraard mag een bezoek aan brouwerij Rodenbach niet ontbreken.
 • Iets drinken ? In café Mojo kan je genieten van een goede cocktail, een glas wijn of een goed biertje. Hun grote stadsterras is een extra troef bij mooi weer, alsook hun muzikale avonden geven extra beats in RSL. In Viva Verne serveren ze de beste Gin. En in The Londoner ben je aan het juiste adres voor een  fantastisch afgewerkte cocktail. Geef je smaakvoorkeur door aan Lowie en hij maakt voor jou een cocktail op maat ! Wens je na het diner in Bistro Le Nord en voordat je gaat slapen in B&B Le Nord nog iets drinken, dan kan dit in BAR18, de bar in het restaurant, ideaal voor een afsluitertje.
 • Overnachten kan uiteraard in onze eigen B&B Le Nord, gelegen naast de bistro. Je kan kiezen uit 3 rustgevende themakamers.  Andere logeeradressen van toffe collega's zijn Hotel Ter Zuidhoek, Mercure Hotel of Parkhotel
 • Voor een kleine hap kan je terecht in Bistro Matuvu op de Grote Markt van Roeselare of in Maison Marie, Mokkabar, Pop of Crème De La Crema

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF