Bistro Marie - Patrick Bonne

'Wij zijn absolute voorstander van de korte keten'
Patrick Bonne - Chef Het Lekkere Westen

Bistro Marie is sinds de opening op zoek naar producenten uit de streek. Wij zijn absolute voorstander van de korte keten. Lokaal en seizoensgebonden is de enige manier om verantwoord en duurzaam te consumeren.  

  • Hoeveboter halen we in Moerkerke
  • Ons duurzaam vlees komt van Meatier in Schore. 
  • Bioboer Philip Vermeulen voorziet ons van heerlijke tomaten en groenten.
  • Kruiden komen van Herbas uit Zedelgem.
  • Hans Fish (Zeebrugge) levert ons dagverse vis.
  • Joka (Brugge) heeft de heerlijkste charcuterie.
  • Varkensvlees van Belgasconne-varkens komt van St-Amandshof
  • ...

Om de twee maanden verandert de kaart. Deze is nooit gebaseerd op vorige kaarten. Steeds nieuwe gerechten die seizoensgebonden zijn.
 

Tips van de chef

Voor mij is heel West-Vlaanderen een verborgen parel.  De Kust en het hinterland is rijk aan ambachtelijke streek-en hoeveproducenten die topproducten leveren.  Ga eens op ontdekking bij deze vele producenten en een wereld van diverse, echte smaken zal voor jou opengaan.  

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF