Bistro 't Molenhuys - Jean-Philip De Wilde

'Onze Noordzeebouillabaisse is een klassieker op onze kaart'
Jean-Philip De Wilde - Chef Het Lekkere Westen

  • Daar we aan zee liggen, gebruiken we graag producten uit de Noordzee in onze keuken.  Onze Noordzeebouillabaisse is al jaren een klassieker op onze kaart.  Deze bouillabaisse bestaat uit o.a. kabeljauw, steenbolk, pladijs maar ook langoestine en de gekende rouget die erin hoort. 
  • Jettocress uit Desselgem levert ons cressen en kiemen.  
  • Melk komt van de Jerseyhoeve op 500 meter van onze deur
  • Onze geitenkaas komt van 't Reigershof en tijdens het seizoen halen we onze aardbeien bij Hof ter Meulen
  • West-Vlaams rood rund van Dierendonck is ook een dankbaar product om mee te werken. 
Tips van de chef
  • Graag ga ik wandelen aan de put van Vlissegem. Er is tevens een mooi uitkijkpunt om fauna en flora te spotten.  
  • Het uitgestrekte strand van de Haan is ideaal om even uit te waaien.
  • Brasserie Paname op de zeedijk en volkscafé 't pubtje zijn ideale plaatsen om even te verpozen.