Cocquus - Niels Floréal

'Proef ons menu 'Cocquus Locorum' met lokale producten'
Niels Floréal  - Chef van Het Lekkere Westen

Ik werk graag met lokale producten en producenten. Op die manier krijg je een band met de producent en verneem je meer over de herkomst van het product. Deze productkennis is belangrijk. 
Ons maandelijks wisselend menu bestaat vooral uit lokale, seizoensgebonden producten.  Enkele van de producenten/producten waar ik graag mee werk zijn :  

  • Noordzeevis, ik plaats graag 'the catch of the day' op het menu.
  • Wild en gevogelte komt van Derycke in Brugge.
  • Bekegemse foie gras komt van Filip Callemeyn, deze serveer ik met Brugse beschuit.
  • Asperges en hoeve-eitjes haal ik bij lokale kwekers. 
  • Limousin rund komt van de hoeve in Jabbeke.
  • En bij de aperitieven vind je steevast Black Swan gin terug, op basis van kruiden uit het Brugse Ommeland.
  • Kreeft is de rode draad in mijn keuken. Iedere maand staat er een andere variatie van dit topproduct op het menu.  
Tips van de chef
  • De Brugse binnenstad is puur genieten. je waant je soms echt in de Middeleeuwen. Wandel of fiets eens langs de Brugse reien of verken Brugge vanop een bootje.
  • Na het sporten ga ik graag iets drinken met vrienden in L'Estaminet aan het Astridpark.  
  • Voor een kleine hap kan je terecht in De Belegde Boterham of Hap
  • Op zoek naar een overnachting ? Dukes' Palace is een parel in de binnenstad of kies voor een unieke ervaring in de droomboot 'Le Fabuleux Destin', gelegen in Oudenburg aan de historische sluis van Plassendale.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF