Cousteau - Guy Dresen

'Ambachtelijke boter is onmisbaar in de keuken'
Guy Dresen - Chef van Het Lekkere Westen

  • ambachtelijke hoevezuivel halen we in 't Vogelsteen van Dominiek Allewijn (Pervijze).  Boter is voor mij super belangrijk, het geeft mijn sauzen smaak en de nodige binding, een noordzeetong,rog,...gebakken in deze hoeveboter dat is gewoon heerlijk. Ook in mijn patisserie (biscuit, crumble, mignardises) proef je de goede boter ... zo zie je maar boter is onmisbaar in de keuken. Kies voor kwaliteit en je proeft het verschil. Dominiek heeft ook prachtige karnemelk, yoghurt en plattekaas. Alleen maar respect voor die man !
  • Mijn voorkeur gaat naar makreel, die ik eerst kort pekel, daarna wordt de makreel afgebrand zo dat je BBQ effect proeft. Als garnituur gebruik ik de plattekaas van 't Vogelsteen, met verse kruiden van de kruiderie, die ik via mijn groenteleverancier aankoop. Daarnaast komt nog een zuurdesemtoast sjalot en radijs, super simpel maar vooral smaakvol. Dat is het allerbelangrijkste !
Tips van de chef
  • Ik ben een wandelaar en mijn voorkeur gaat naar het prachtige domein Wijnendale of het kasteel van Aartrijke en dan vooral tijdens de herfst als je kan genieten van het rijke kleurenpalet van het bos
  • Ons restaurant is gelegen naast spoor 62 waar je autovrij kan fietsen tussen het groen.
  • Ben je met de auto ga dan richting Oostende vuurtorenwijk en ga te voet over het Oosterstaketsel.  van hieruit heb je een prachtig zicht over de stad Oostende. Op de terugweg kan je proeven van frisse Keyte-bier in de Phare East
  • B&B Spoor 62 is een toppertje om te overnachten

Guy is Jong Keukengeweld-chef. In oktober en maart kunnen jongeren genieten van Jong Keukengeweld.  Ben je tussen 18 en 30 jaar oud ? Reserveer dan snel je tafeltje en geniet van een gastronomisch menu aan een vriendenprijs.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF