Bierfietsroute Poperinge - Vleteren

Fietsen
Poperinge

Via deze route kom je langs drie brouwerijen, maar vergeet ook niet halt te houden in een van de gezellige kroegen waar je de Westhoekbieren kan proeven.

Zelf je fietsroute uitstippelen op de knooppunten? Gebruik onze Fietsrouteplanner.

Lees meer over het Fietsnetwerk en de Knooppunten.

Route informatie

Afstand: 
33,00km
Reliëf: 
Vlak
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Hopmuseum, Gasthuisstraat 71, 8970 Poperinge
Bewegwijzering: 
46-16-86-85-39-83-99-77-76-78-65-2-6-96-92-98-68-67-66-26-42-46
Op je route: 

Hopmuseum

Hopmuseum

In het Hopmuseum kom je alles te weten over de geschiedenis en de levenscyclus van de hop. Het Hopmuseum is gevestigd in het stadsschaalcomplex, waar vroeger de hop gewogen, gekeurd en gestapeld werd. Je kan er dé Belgische biercollectie bewonderen, met meer dan 1850 Belgische bieren verzameld in één meterslange muurkast!

Brouwerij Sint-Bernardus

Brouwerij Sint-Bernardus

Brouwerij St. Bernardus in Watou onderging de laatste jaren een grondige gedaanteverandering. Naast de brouwerij verrees een hopveld, er werden nieuwe gebouwen opgetrokken en er kwam een authentiek café waar bezoekers de huisbieren kunnen degusteren. Je wordt er op een deskundige uitleg over het brouwproces getrakteerd.

Het Ovenhuis

Het Ovenhuis

Hier kan je genieten van een uitgebreide maaltijd of een snelle hap. In de zomer is het zalig genieten op het terras met uitzicht op het Watouplein. 

Hommelhof

Hommelhof

Chef Stefaan Couttenye wordt ook de pionier van de bierkeuken genoemd. Hij tovert de lekkerste creaties met bier op je bord.

Abdij Sint-Sixtus

Trappist Westvleteren

Foodies van over de hele wereld zoeken hun weg naar dit kleine dorp omdat hier ’s werelds beste bier gebrouwen wordt. De brouwerij zelf kun je niet bezoeken, maar in de schaduw van de Sint-Sixtus abdij vind je café In de Vrede, een waardige vervanger. Hier drink je niet alleen ’s werelds beste bier, die befaamde Trappist Westvleteren, maar kun je je ook te goed doen aan Abdijpaté, Paterskaas en nog meer streeklekkers. 

The Old Fiddler

The Old Fiddler

Hier word je verwend met het beste uit de Ierse keuken, met aandacht voor lokale producten. Je kan hier ook terecht voor enkele plezante volksspelen. 

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Tournée Locale
Pocket

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF