Bierfietsroute vanuit Izegem

Fietsen
Emelgem

Dit is één van de vier fietsroutes uit de pocket ‘Bier in de Leiestreek’. Aan de hand van handige tips voor onderweg ontdek je sfeervolle cafés, brasseries en restaurants waar je kan genieten van karaktervolle brouwsels.

BEKIJK HIER DE pocket 'bier in de leiestreek'

Route informatie

Afstand: 
41,50km
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Het Bierkasteel (Brouwerij Vanhonsebrouck), Brouwerijstraat 1, 8870 Emelgem (Izegem)
Bewegwijzering: 
Je maakt gebruik van de knooppunten van het fietsnetwerk Leiestreek. Fiets vanaf het Bierkasteel 350 meter in westelijke richting tot het kruispunt van de Ingelmunstersestraat en de Stijn Streuvelsstraat en volg de bordjes richting knooppunt 83. Knooppunten: 83 - 55 - 21 - 20 - 14 - 42 - 31 - 36 - 63 - 10 - 93 - 83 - 53 - 73 - 27 - 88 - 28 - 35 - 67 - 86 - 34 - 39 - 33 - 5 - 65 - 55 - 83.
Op je route: 

Bierkasteel, Emelgem

Bierkasteel Brouwerij Van Honsebrouck Izegem Emelgem

Aan de start.
Het Bierkasteel is het moderne bezoekerscentrum van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Je kan hier als individuele bezoeker van dinsdag t.e.m. zaterdag drie maal daags een rondleiding volgen. Na je bezoek kan je inkopen doen in de bierboetiek. In Michelles Pub & Brasserie proef je ter plekke alle bieren of gerechten met bier als smaakmaker.

MEER INFO OVER HET BIERKASTEEL

Brouwerij d'Oude Maalderij, Emelgem

brouwerij oude maalderij bier izegem emelgem estaminet mash

In de buurt van de start.
Brouwerij d’Oude Maalderij heeft met haar karaktervolle degustatie-bieren in enkele jaren een eigen plaats in de brouwerswereld verworven. Brouwmeester Jef Pirens geeft graag meer uitleg tijdens een groepsbezoek. In Estaminet De Brouwerij kan je al zijn bieren degusteren. Je kan er ook stevig smullen van de Belgische keuken en van biergetinte gerechten.

MEER INFO OVER D'OUDE MAALDERIJ

In De Oude Sint-Pieter, Izegem

Oude Sint Pieter café Izegem

Tussen knooppunt 20 en 21.
Deze bruine eetkroeg/rariteitenkabinet is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. Er staan 85 streekbieren op de kaart en er zijn spaghetti, lasagne, moussaka en wat babbelknabbels te verkrijgen.

MEER INFO OVER IN DE OUDE SINT-PIETER

Brouwerij Gulden Spoor met restaurant 't Rusteel, Gullegem

Brouwerij Gulden Spoor bier Rusteel Gullegem Wevelgem

Tussen knooppunt 31 en 36.
Ervaren zythologen in het keukenteam van restaurant ’t Rusteel kijken nauwlettend toe op de foodpairing tussen de gerechten en de bieren uit de eigen brouwerij Gulden Spoor. Het passievolle bierrestaurant heeft dan ook een reputatie hoog te houden. Groepen vanaf 7 personen kunnen een rondleiding boeken in de brouwerij.

MEER INFO OVER GULDEN SPOOR

MEER INFO OVER 'T RUSTEEL

Bierwandeling, Kortrijk

Rondje Roodbruin beerwalk bierwandeling Kortrijk

Tussen knooppunt 83 en 53.
Toerisme Kortrijk, Brouwerij Omer Vander Ghinste en Beerwalk slaan de handen in elkaar voor een bierwandeling met gids door het centrum van Kortrijk. Onderweg leer je dat Kortrijk in een ver verleden de meeste cafés per inwoner ter wereld had. Maar natuurlijk wordt er ook geproefd en maak je kennis met 5 bieren van Omer Vander Ghinste.

MEER INFO OVER DE BIERWANDELING IN KORTRIJK

MEER INFO OVER BROUWERIJ OMER VANDER GHINSTE

Gainsbar, Kortrijk

Gainsbar Kortrijk café

Tussen knooppunt 83 en 53 - In de buurt.
Gainsbar is een echt biercafé op de gezellige Vlasmarkt. Je vindt er tien taps met speciaalbieren en daarnaast nog heel wat andere bieren op de kaart. Vraag bijvoorbeeld een frisse ‘Goedendag’ van de Kortrijkse brouwerij Toye.

MEER INFO OVER GAINSBAR

MEER INFO OVER BROUWERIJ TOYE

Het Brouwershuys van Brouwerij De Brabandere, Bavikhove

brouwerij de brabandere brouwershuys bavikhove harelbeke bier

Tussen knooppunt 34 en 39 - In de buurt.
Deze brouwerij, vooral bekend door de Bavik Super Pils, is sinds 1894 gevestigd in Bavikhove en nog steeds in handen van dezelfde familie. Groepen kunnen op dinsdag, woensdag en donderdag terecht in het Brouwershuys, het bezoekerscentrum van waaruit brouwmeester Chris en zijn vrouw Jeanine je op sleeptouw nemen door de brouwerij. Individuele bezoekers kunnen op woensdagmiddag aansluiten na reservatie.

MEER INFO OVER BROUWERIJ DE BRABANDERE

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF