De Cichoreiroute: interessante ontmoeting met vergeten ambacht

Fietsen
Lichtervelde

De overwegend vlakke Cichoreifietsroute boort een bijna vergeten stuk geschiedenis aan: die van de cichoreiteelt, het ersatz voor koffie. Begin 20e eeuw stonden in Midden-West-Vlaanderen maar liefst 800 asten waar tussen oktober en eind december de cichoreiwortels werden gedroogd. Op deze mooie en gevarieerde route door de groentetuin van West-Europa passeren we enkele fraai verbouwde asten.

Download de gratis routefiche

Route informatie

Afstand: 
55,50km
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Bewegwijzerde route

Routedetails

Startpunt: 
We parkeren op de Markt van LichtervWe parkeren op de Markt van Lichtervelde. Links van de kerk pikken we in op de route. elde. Links van de kerk pikken we in op de route.
Bewegwijzering: 
Zeshoekige bordjes met vermelding Chicoreifietsroute
Op je route: 

Kinderboerderij Den Ast

Kinderboerderij Den Ast in Lichtervelde

Amper een halve kilometer na vertrek passeer je al kinderboerderij Den Ast waar je een wandelpad kan volgen tussen de neerhofdieren. De vroegere ast is nu een woning. De kinderboederij is een plek waar het heerlijk vertoeven is met de kinderen. Er werd met heel veel zorg en kennis ingericht.

Meer info

Hoeve ter Kerst

Ook op deze boerderij zijn kinderen koning. Een leuke halte met terras om even te verpozen. Spelend leren en sportief genieten, het kan er allemaal op de hoeve.

Meer info

Rhodesgoed

Rhodesgoed Izegem bos

Dit jonge vod van 40 hectare groot is een mooie groene parel. Er huizen heel wat dieren en planten, ondanks dat het nog een jong domein is. De Rhodebeek loopt kronkelend doorheen het gebied.

Meer info

Bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest

Bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest

Het Bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest vertelt het verhaal van de Pittemse Jezuïet pater Ferdinand Verbiest  op een authentieke en hedendaagse manier. Ferdinand Verbiest speelde een grote rol in de geschiedenis van China en in de geschiedenis van de wetenschap. 

Meer info

Huwynsbossen

Huwynsbossen

Deze Huwynsbossen vormen een leuke groene long om in te vertoeven. Ook leuk om met de kinderen langs te gaan dankzij het speelbos 'De Elf Gemeten' en de picknickvoorziening.

Meer info

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF