De Feniksroute in Lo-Reninge

Fietsen
Lo-Reninge

Er waren zes miljard bakstenen nodig alleen al om een deel van de Westhoek weer op te bouwen. Steenbakkerijen draaiden overuren. We fietsen de Feniksroute in Lo-Reninge en ontdekken dat niet alleen de huizen, maar ook het landschap weer moest opgebouwd worden. Deze prachtige route verkent de dunstbevolkte gemeente van Vlaanderen tot in de verse uithoeken.

! Respecteer de afstandsregels, zie ook westtoer.be/coronavirus.

Route informatie

Afstand: 
35,70km
Reliëf: 
Vlak
Grond: 
Volledig verhard
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Bewegwijzerde route

Routedetails

Startpunt: 
Starten doe je aan de Dienst Toerisme in Lo (Markt 17a). Je kan daar ook parkeren.
Bewegwijzering: 
Bewegwijzerd met rood vierkant met zwarte pijl
Op je route: 

Knokkebrug

De Knokkebrug

De Knokkebrug is een ophaalbrug over de IJzer en ligt ter hoogte van de monding van het Ieperleekanaal in de IJzer, op de grens van Reninge, Merkem en Nieuwkapelle. De brug werd genoemd naar het voormalige fort De Knocke dat de Spanjaarden in de 16de eeuw aanlegden. De picknickbank en infohut nodigen uit om even pauze te nemen.

Driegrachtenbrug

De Driegrachtenbrug

Deze brug lag tijdens de Eerste Wereldoorlog midden in het strijdtoneel. Het was een belangrijke militaire voorpost die in het bezit kwam van zowel de vijand als de Belgische of Franse troepen. Nu is het een recreatieve hotspot in het fronttoerisme.

Noordschote

Noordschote

Het landelijke dorpje was er na de oorlog erg aan toe. Het duurde tot 1921 tot alle puin was iogeruimd en er kon begonnen worden aan wederopbouw. De witte kappelletjes in de Noordweststraat dateren uit die tijd. Ze herinneren aan de plaatsen waar bunkers en loopgraven het uitzicht bepaalden.

Reninge

Reninge

Het stadje Reninge is de plek om even halt te houden. Hier moet je een ijsje proeven bij L'Héritage. Verder is het ook een gezellig vertoeven in het geklasseerde dorp.

Fintele

Fietsen op de Feniksfietsroute in Lo-Reninge

De Fintele is een gehucht op het kruispunt van de IJzer en het Lokanaal. Het is er leuk vertoeven tijdens een wandeling of fietstocht. Aan de oevers vind je aanlegsteigers voor wie even wil aanmeren.

Pollinkhove

Pollinkhove

In dit dorp kwamen tijdens de oorlog smalsporen samen waarlangs goederen van en naar het front werden gebracht. In 1919 al werden de rails opgebroken. Let even op de omheining, want sommige rails doen nog steeds dienst als afsluiting.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF