Duinbossenruiterroute

Paardrijden
De Haan

De Duinbossen ruiterroute verkent het afwisselende gebied tussen Wenduine en Vosseslag met het pittoreske De Haan als middelpunt. Het traject doorkruist vele hectaren beboste duinen via kronkelende paden en volgt een kilometerslang ongerept strand.

Bekijk vooraf de verkeersregels voor ruiters en mennersPDFverkeersregels_ruiters_en_menners.pdf

Route informatie

Afstand: 
13,00km
Grond: 
Grotendeels onverhard
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Toegankelijkheid: 
Ruiters
Ruiters en Menners

Routedetails

Startpunt: 
Parking De Zwarte Kiezel, De Haan (Duinbossen)
Bewegwijzering: 
De ruiterroute is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Er zijn alternatieve routes voor wanneer het strand niet toegankelijk is voor ruiters (paasvakantie en zomermaanden).
Op je route: 

Duinbossen

Duinbossen

Wist je dat Wenduine en De Haan met elkaar verbonden zijn via 5 km natuurlijke duinbossen? Het duinbossenwandelparcours neemt je mee doorheen dit uitzonderlijke gebied en presenteert, hoog en droog van op de Wenduinse Spioenkopduin, een onvergetelijk panorama! De Duinbossen zijn goed voor 152 hectare. Je vindt er zowel open duinlandschap met de typische fauna en flora van de kust, als uitgestrekte beboste duinen. Bijzondere bewoners van de Duinbossen van De Haan zijn de beschermde rode bosmieren, die wel met 700.000 in één mierenhoop kunnen wonen!

Kijkuit

Kijkuit Natuurreservaat (copyright visit de haan)

Duinreservaat ten westen van het Zeepreventorium van De Haan. Als voornaamste flora vind je hier het duinviooltje en de cypreswolfsmelk. Op regelmatige basis worden hier door Natuurpunt vzw themadagen georganiseerd.

Spioenkop

De Haan Spioenkop

Op de tweede hoogste duin (31m) van de Kust prijkt een wit paviljoentje met rood dak: de Spioenkop. Je hebt er een prachtig panorama op het achterliggend polderlanschap, de bosrijke omgeving en de kustvlakte. Aan de voet van de duin ligt de Rotonde, the place to be voor zonnekloppers, hengelaars, jeu-de-boulesspelers en kinderen.

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Duinbossen Ruiterroute
Duinbossen Ruiterroute
RUITERKAART

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog