Fietsen in de Zomer van de Korte Keten - Omgeving Beveren aan de IJzer

Fietsen
Roesbrugge
Verken de wijde omgeving van Alveringem via de knooppunten van dit voor jou uitgestippelde lusje. Je rijdt langs mooie plekken en bezienswaardigheden. Een lekker hoevepicknick vind je bij Hoeve 't Zeugekot. Ideaal om lekker te genieten onderweg!
Label: 
Korte Keten

Route informatie

Afstand: 
31,00km
Reliëf: 
Vlak
Grond: 
Volledig verhard
Vorm: 
Lusvormig beide richtingen
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Starten doe je aan knooppunt 9. Even verderop vind je de hoeve 't Zeugekot. Hier kan je terecht voor een lekkere picknick.
Bewegwijzering: 
Volg de knooppuntenbordjes
Op je route: 

Hoeve 't Zeugekot

't Zeugekot in Alveringem

Een boerderijvakantie in 't Zeugekot loont zeker de moeite voor het hele gezin. Het is niet alleen prachtig gelegen in de Westhoek, maar is ook het ideale vertrekpunt om de streek te verkennen met de fiets, te voet, te paard of per kajak. Je kan er het boerderijleven op een varkensbedrijf van dichtbij meemaken en voor de kinderen zijn er heel wat speelmogelijkheden voorzien.
Je kan hier ook genieten van een heerlijke hoevepicknick.

Meer weten

Haringhe (Bandaghem) Military Cemetery

Haringhe (Bandaghem) Military Cemetery

Deze begraafplaats werd in juli 1917 toegewezen aan de 62nd en 63rd Casualty Clearing Stations. Er werden vier Britse plots aangelegd; vier Franse aan de westelijke zijde en één plot voor Duitse krijgsgevangenen in de noordelijke hoek. Franse graven werden na de oorlog ontruimd. Er worden nu 772 Commonwealthdoden herdacht uit de Eerste Wereldoorlog en 5 uit de Tweede Wereldoorlog. Er liggen ook 39 doden van een andere nationaliteit begraven. De begraafplaats is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Nachtegaalstraat  |  8972 Poperinge

Roesbrugge

Roesbrugge

Dit kleine, maar fijne dorpje aan de schreve kent een rijk verleden van handelsactiviteiten, en grootschalige architectuur. Roesbrugge (en Haringe) speelde de hoofdrol in tal van spannende smokkelhistories. Tabak en alcohol werden hier immers over de grens gesmokkeld.

Gasthof Rozenhof

't Rozenhof

Na een hartelijk welkom geniet je hier van lekkers. Probeer er zeker ook eens het Kip aan't spit.

Obterrestraat 73  |  8972 Poperinge

'Wereldoorlog I achter het front' - Het Jagershof

'Wereldoorlog I achter het front' - jagershof

Het bezoekerscentrum situeert zich langs het Fietsnetwerk Westhoek, de Frontroute, de Sint-Sixtuswandelroute en op knooppunt 28 van het Wandelnetwerk Hoppeland. 
Op de zolderverdieping bevindt zich een unieke tentoonstelling waarbij De Lovie, de Sint-Sixtusabdij en 't Jagershof centraal staan. Dagboekfragmenten van twee broeders uit de adbij die het gebeuren in de streek neerpenden, vormen de leidraad. De vele unieke stukken, uniformen, documenten,...schetsen een beeld van die woelige periode. 
Vraag naar het groepsarrangement 'In de voetsporen van Prince Edward of England', waarbij ook een bezoek wordt gebracht aan het Kasteel De Lovie, Dozinghem Cemetery en Ontmoetingscentrum De Vrede.

Extra info:
Open van 10u30-18u
Zondag van 10u30-12u en van 14u-18u
Of na afspraak voor groepen vanaf 10 personen
In de winter gesloten op maandag, dinsdag en woensdag

Bankelindeweg 58 - 8972 Poperinge

Abdij Brouwerij Sint Sixtus

Fietsen aan de Sint-Sixtusabdij

De trappist van Westvleteren wordt beschouwd als één van de beste bieren ter wereld. De brouwerij zelf kan niet worden bezocht . Een bezoek aan het Claustrum, waar je kennis maakt met het leven van de abdijgemeenschap, is wel mogelijk. Het proeven van de trappist kan in het nabijgelegen café/restaurant 'In de Vrede'.

Meer weten

In de Vrede

In de Vrede

Goddelijk genieten in de schaduw van de St.-Sixtusadbij! Van alle Belgische bieren zijn er maar 6 die de eretitel ‘trappist’ mogen dragen. Westvleteren is er één van, het brouwen gebeurt dan ook binnen de muren van de trappistenabdij. Enkel en alleen tijdens een bezoek aan ‘In de Vrede’ krijg je de exclusieve kans om het beste bier van de wereld te proeven. Het ongefilterd bier heeft een natuurlijk gistings- en rijpingsproces en staat bij zythologen geboekstaafd als hoogst uitzonderlijk. Het verdient dan ook zijn wereldwijde erkenning! De locatie van de abdij is niet lukraak gekozen. De rustgevende wandelingen langs unieke Westhoekplekjes wissel je vlot af met een fietstocht doorheen de regio. Het Claustrum biedt een blik in het kloosterleven van de paters. Voor je vertrekt mag je het winkeltje niet vergeten: streekproducten, Paterskaas en Kruydekoecke staan er samen met de trappisten op je te wachten zodat je thuis verder kunt genieten van de geneugten van ‘In de Vrede’!

Meer weten

Resto Bazil

Resto Bazil

In Vleteren waar volgens kenners in de Sint-Sixtusbabdij het beste bier ter wereld wordt gebrouwen, zijn er nog to do’s te ontdekken. In een gerestaureerde boerderij uit 1867 laat je je onderdompelen in een eindeloze landelijke gezelligheid. Een oase van rust op het kruispunt van een uitgebreid fietsnetwerk en talloze wandelroutes. Resto Bazil combineert een keuken vol rijke smaken op maat van de seizoenen, met versheid hoog in het vaandel! Maandelijks wordt het vast menu vol voortreffelijke vis- en vleesgerechten afgewisseld met een aantal suggesties. De wijnkaart is ook een aparte vermelding waard. Iedereen is hier welkom, maar kinderen hebben een voetje voor. De binnenspeelhoek, de speeltuin en de kleine kinderboerderij staan garant voor uren puur spelplezier. Als de tafels afgeruimd zijn, is er ‘s namiddags plaats voor huisgemaakte desserten in combinatie met een lekkere koffie op het terras of knus binnen tijdens de koude wintermaanden.

Kruisstraat  |  8640 Vleteren

Het Eversambos

 

In de omgeving van de voormalige abdij van Eversam plantte het Agentschap voor Natuur en Bos in 1994 het Eversambos aan als een gevarieerd loofbos met mooie struikranden en zonnige paden. In combinatie met de historische site van Eversam, vormt het bos een prachtig stukje natuur om van te genieten. Doordat het bos werd aangeplant op zware kleigrond, kan het er na regenperiodes ook vaak flink nat zijn en vinden ook waterminnende planten hier hun stek. Het bos is momenteel 38ha groot.

Meer weten

De Zaligheid

De Zaligheid

De Zaligheid is een verbouwde hoeve die een familiale en gezellige sfeer uitstraalt. In de bar kan je terecht voor een aperitief of digestief en de opkamer, ook de voute genoemd, doet dienst als restaurant. Bij mooi weer wordt er ook op het zomerterras bediend dat uitgerust is met een speeltuin. De chef, Jean-François, is oud-leerling van Hotelschool Ter Duinen van Koksijde en tovert verfijnde seizoensgebonden gerechten op ieder bord. Specialiteit is ondermeer paling in ’t groen. Een uitgekiende wijnkaart imponeert met een selectie Franse en wereldwijnen die heerlijk bij het gerecht van jouw keuze passen. Het restaurant is de perfecte uitvalbasis om de Westhoek uitgebreid te ontdekken: Poperinge, Ieper, Veurne, Frans-Vlaanderen en de Westkust liggen vlakbij.

 

Ambassadeur van hetlekkerewesten.be

Meer weten

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF