Fietsen in de Zomer van de Korte Keten - Omgeving Poelkapelle en Langemark

Fietsen
Poelkapelle

erken de wijde omgeving van Poelkapelle via de knooppunten van dit voor jou uitgestippelde lusje. Je rijdt langs mooie plekken en bezienswaardigheden. Onderweg kom je langs de Fazantenhoeve. Je kan er terecht voor een hoevepicknick en heerlijk verse hoeveproducten. Veel plezier en tot ziens!

Label: 
Korte Keten

Route informatie

Afstand: 
27,20km
Reliëf: 
Vlak
Grond: 
Volledig verhard
Vorm: 
Lusvormig beide richtingen
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Je start op de kruising van de Brugseweg en de Markt van Poelkapelle, aan knooppunt 28.
Bewegwijzering: 
Volg de knooppuntenbordjes van het Fietsnetwerk Westhoek
Op je route: 

Guynemer Monument

Fietsen in de omgeving van Langemark-Poelkapelle

In het centrum van Poelkapelle vind je het Guynemer Monument, als eerbetoon aan de Franse piloot Georges Guynemer. Hij is met 53 luchtgevecht overwinningen terecht een pionier in de oorlogsluchtvaart. Op 11 september 1917 haalden Duitse troepen Guynemer neer boven Poelkapelle. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden. In juli 1923 werd dit gedenkteken onthuld. Een ooievaar siert de top van het monument en verwijst daarmee naar het ‘Escadrille des Cigognes’, de eenheid waartoe Guynemer behoorde.

Meer weten

Pottebos

bos

Iets ten zuiden van het centrum van Jonkershove, in de vallei van de Coverbeek, kun je tot rust komen en rondkuieren in het Pottebos. Dit bos kende de voorbije jaren een grote uitbreiding.

Zuivelhoeve 't Fazantenhof

Zuivelhoeve 't Fazantenhof

Op het Fazantenhof in Houthulst zijn kinderen de koning te rijk. Het bedrijf is actief in de melkveesector en gaat al vier generaties lang mee. Het landbouwbedrijf telt 75 melkkoeien en 50 stuks jongvee. Het zijn allemaal roodbont Holsteins. Daarnaast bewerkt de landbouwer dan nog 40 hectare land waaronder gras, voedermaïs voor de dieren, tarwe en aardappelen. In het jaar 2000 hebben ze één van hun gebouwen omgebouwd tot een mooie ontvangstruimte. Naast de zaal en het vee is er een enorm assortiment aan neerhofdieren en een grote speeltuin met Robisson parcours voor de kinderen.
Je kan er ook een potje golfen. De hamerslag speelt zich af midden de weiden tussen de koeien. Een bijzondere ervaring en meer dan de moeite waard!
!!!Op vertoon van het Westhoek KD -bandje of button, krijgen de kinderen een gratis lekkernij bij het spelen van boerengolf of klompenbowling!!! Meer info op www.westhoekkd.be

Tussen 1 mei en 30 september kan je hier genieten van een heerlijke hoevepicknick. Reserveren kan je op www.hoevepicknick.be.

Meer weten

Duitse Militaire Begraafplaats Langemark

Duitse militaire begraafplaats Langemark

De Duitse militaire begraafplaats in Langemark is een van de 4 Duitse verzamelbegraafplaatsen in België. Deze begraafplaats wordt ook wel het ‘Studentenfriedhof’ genoemd. Een aantal jonge Duitse vrijwillige soldaten sneuvelden hier tijdens de Eerste Slag bij Ieper in 1914. Nu liggen hier meer dan 44.300 Duitse soldaten begraven. Meer dan de helft rust samen in het kameradengraf nabij de ingang van de begraafplaats. Ongeveer 17.000 soldaten uit dit massagraf konden geïdentificeerd worden. Hun namen vind je terug op de blokken rondom het kameradengraf.

Meer weten

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF