Gezinszoektocht Blob in Bergelen

Wandelen
Gullegem

Ga mee op avontuur met de held Blob en zijn vriendje Yske de ijsvogel tijdens een gezinsvriendelijke zoektocht in de groene omgeving van het provinciedomein Bergelen in Gullegem. Natuur en plezier worden gecombineerd in een zoektocht van ongeveer 3 km voor groot en klein. De Blob zoektocht is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Je kan de folder verkrijgen bij de volgende locaties:

Route informatie

Afstand: 
3,00km
Reliëf: 
Vlak
Grond: 
Grotendeels onverhard
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Brasserie Bergelen, Hemelhofweg 27, 8560 Gullegem
Bewegwijzering: 
Volg de route aan de hand van de folder.
Op je route: 

Bergelenput

Het provinciedomein is rond een zandwinningsput ontstaan. Vroeger werd er afval in gestort, pas zo’n 20 jaar later kreeg het gebied een natuurlabel. De rietkraag en de diverse types bebossingen zorgen voor veel verschillende mogelijkheden voor natuurobservatie en wandelrecreatie.

Natuureducatief centrum De Rand

Bergelen provinciedomein Gullegem Wevelgem

Dit centrum is een ideale introductie om het domein te verkennen. Het behelst een interactieve tentoonstelling die het verhaal vertelt van het domein en zijn inwoners. Je kan er tips krijgen om zelf aan de slag te gaan. 

Heulebeek

Dit zijriviertje van de Leie zorgde vroeger voor echte geuroverlast. Vandaag creëert het aangroei van nieuwe natuur. Soms treedt de beek uit haar oevers, waardoor het Lagaeplein en het park in Heule blank gezet wordt. Vroeger stond er een molen op de plek van de beek. 

Meiboom

De Meiboom is een beschermd monument. Het zijn zes lindebomen met in het midden een groot ijzeren kruis. Het ligt op het vroegere kruispunt van de voornaamste verbindingsweg tussen twee aanmerkelijke heerlijkheden, die van Hondschote en Bergelen. 

 

Copyright foto's: Marijn Follebout

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF