Groendomein Beverhoutsveld

Domein
Oedelem

Dit 483 hectare grote, desolate akker- en weidegebied beslaat zowel delen van Beernem als van Oostkamp. Het natuurgebied heeft zijn naam te danken aan het beverhout of de ratelpopulier, een inheemse wilde boomsoort die in heidevelden groeit. Het Beverhoutsveld dateert reeds uit de 13de eeuw. Toen was dit veld in bruikleen van de aanborgers, de omwonenden en lieten ze er hun vee grazen. Nu is het gemeentelijk eigendom en blijft van woonverkaveling gespaard. Daarom kan je er een speld horen vallen. Natuur en landbouw worden er verweven tot een uniek geheel. Vogels, vossen, mensen.... Iedereen voelt zich hier meteen thuis. Tip: ontdek dit unieke landschap aan de hand van de Beverhoutsveldwandelroute (15 km)!

Contact

Adres: 
Groendomein Beverhoutsveld
Beekstraat 113
8730 Oedelem
Telefoon/Fax:
+32 50 78 86 24

Openingsinformatie

Open:
Permanent open

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis
Extra prijsinformatie: 
Ontdek de Beverhoutsveldwandelroute onder de rubriek wandelen! Liever toch een kaart? De route (€ 2) is ook verkrijgbaar bij Toerisme Beernem of via http://shop.westtoer.be.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF