HIPPO.WAR

Museum
Waregem

Het Waregemse bezoekerscentrum over de Eerste Wereldoorlog bevindt zich op de tweede verdieping van het tribunegebouw op de Gaverbeekhippodroom. In HIPPO.WAR zijn er op 1300 m² twee permanente tentoonstellingen: over de rol van de Amerikanen tijdens WOI en de rol van het paard tijdens diezelfde oorlog. Aan de hand van onder andere foto's, film- en audiofragmenten, authentieke stukken, een interactieve quiz en zelfs een nagebouwd paardenhospitaal ontdek je deze misschien nog niet zo bekende verhalen uit Den Grooten Oorlog.
HIPPO.WAR is open van woensdag tot en met zondag, telkens van 14.00u. tot 18.00u. De toegang is vrij en helemaal gratis. Reserveren hoeft niet.
Groepen kunnen er ook buiten de normale openingsuren terecht. Dat kan dan enkel onder begeleiding van een (betalende) gids. Hiervoor kan je reserveren via hippo.war@waregem.be.
Opgelet: het bezoekerscentrum is gesloten van begin augustus tot half september. In het drafseizoen (mei tot midden september) is de site van de hippodroom tijdens de drafrennen niet gratis toegankelijk tot 15.30u.

Thema: 
Wereldoorlog

Contact

Adres: 
HIPPO.WAR
Holstraat 95
8790 Waregem
Telefoon/Fax:
+32 56 62 12 11

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Faciliteiten

Groepsrondleiding
Parking
Toegankelijk voor mindervaliden
Toilet
cloakroom
Vestiaire
wifi
Wifi (draadloos internet)

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF