Kleurrijk erfgoed in de polders rond Brugge

Fietsen
Damme

Deze fietsroute tussen Damme en Lissewege rijgt talloze erfgoedplekjes als een ketting aan elkaar. Op de rustige polderwegen genieten we volop van het schitterende landschap.

Download hier de handige routekaart. 

Route informatie

Afstand: 
46,50km
Reliëf: 
Vlak
Vorm: 
Lusvormig beide richtingen
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Knooppunt 28 Gratis parking Damme Oost, Oude Sluissedijk 6
Bewegwijzering: 
Volg de knooppunten 28– 6 – 34 – 92 – 22– 17– 47– 44 – 26– 20– 95– 25– 55– 35– 90– 66– 99– 45– 59– 5– 45– 99– 69– 31– 27– 23– 3– 98– 54– 75–52– 18– 61– 42 – 28
Op je route: 

Kasteel van Ryckevelde

Dit kasteel was oorspronkelijk een versterkte hoeve, afhankelijk van de heerlijkheid van Male. In de 20ste eeuw werd een nieuw kasteel in neogotische stijl gebouwd. Het kasteeldomein met heemtuin en educatief pad kan je gratis bezoeken. 

Stadswallen Damme

Stadswallen Damme

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) werd Damme uitgebouwd tot een garnizoensstad met een stervormige omwalling. De site is 28 hectare groot en heeft heel wat natuur: open water, drijftillen, vochtige weiden, hooilanden, rietkragen en ook een moerasbos. Via een educatief wandelpad kan je kennismaken met de cultuurhistorische en ecologische aspecten van dit stukje natuur.

Abdij Ter Doest

schuur Ter Doest

Extra tip: Abdij Ter Doest is een voormalige Cisterciënabdij in Lissewege die een belangrijke rol speelde bij het inpolderen van gebieden in Vlaanderen, maar ook Zeeland en Holland. Ook hielp het de wolhandel in de Vlaamse steden. Het is eigenlijk de imposante gotische schuur die overblijft van dit complex en de naam Abdij Ter Doest draagt. Ook de toegangspoort is nog overgebleven. 

Nu kan je hier lekker eten. 

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Fietsnetwerk Het Brugse Ommeland
fietskaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF