Mandeldalfietsroute

Fietsen
Wakken

In de loop van het jaar zullen een aantal nieuwe fietsroutes geopend worden. Tegelijk zullen er ook een aantal routes verdwijnen zoals de Mandeldal fietsroute. Vanaf juni 2020 kan je deze route niet meer fietsen. In september 2020 opent de nieuwe Mandeldalfietsroute ter vervanging. 

Lees hier welke nieuwe fietsroutes er nog bij komen en welke er nog verdwijnen.

De Mandeldalfietsroute biedt veel variatie. Via authentieke buurtwegen fiets je langs provinciedomein Baliekouter in Wakken, fruitboomgaarden in de omgeving van Dentergem, door de Mandelmeersen en over een oude spoorbedding die door het landschap snijdt in Oostrozebeke. Je doet het groene jaagpad van het kanaal Roeselare-Leie aan in Ingelmunster. In Meulebeke passeer je eeuwenoud erfgoed zoals kasteel Ter Borcht. Bovenop de Poelberg in Tielt, de enige beklimming op deze anders vlakke route, heb je een fantastisch uitzicht over de Mandelvallei. Je kan onderweg uitblazen op een rustpunt bij de hoeveproducenten of op een gezellig terras.

Route informatie

Afstand: 
53,00km
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Bewegwijzerde route

Routedetails

Startpunt: 
Provinciedomein De Baliekouter, Ommegangsstraat, 8720 Wakken - Toerisme Oostrozebeke, Ernest Brengierstraat 6, 8780 Oostrozebeke - Mobipunt Station Ingelmunster, Stationsplein 18, 8770 Ingelmunster - Sport- en recreatiedomein Ter Borcht, Ter Borchtlaan, 8760 Meulebeke
Bewegwijzering: 
De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.
Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF