Met Jaek en Nink op avontuur langs de IJzer

Fietsen
Diksmuide

Jaek en Nink nemen je mee op avontuur langs de IJzer. De route verbindt Nieuwpoort met Diksmuide en kronkelt door de polders. Het volledige traject is voor de geoefende fietsers, maar je kan de route ook opdelen in 2 verschillende lussen. Ook heel leuk is met de fiets op de boot. Je vaart dan van Nieuwpoort naar Diksmuide en je keert terug met de fiets, of omgekeerd, bootje varen naar Nieuwpoort en terug met de fiets. Tijdens de tocht kan je halt houden aan heel wat leuke plaatsen. Een boerderij met streeklekkers of je kan speuren naar vogels en zeehonden van uit een kijkhut.

Route informatie

Afstand: 
47,50km
Reliëf: 
Vlak
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Bewegwijzerde route
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Toerisme Diksmuide, Grote Markt 6, 8600 Diksmuide Parking Storms Harbour, Robert Orientpromenade, 8620 Nieuwpoort
Bewegwijzering: 
De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes waarop Jaek en Nink de weg wijzen. Je kan de route ook volgen via het fietsnetwerk, volg hiervoor volgende knooppunten: 67 - 82 - 64 - 73 - 61 - 70 - 10 - 46 - 95 - 55 - 36 - 30 - 37 - 77 - 7 - 28 - 57 - 69 - 1 - 75 - 74 - 82 - 88 - 85 - 5 - 39 - 38 - 35 - 89 - 57 - 7 - 67
Op je route: 

Kijkhutten

Kijkhutten aan de IJzermonding

Van hieruit heb je een mooi overzicht over de IJzer en met een beetje geluk zie je er misschien een zeehond! Door één van de hutten heb je zicht op het rijke vogelgebied. 

Westfront

Westfront Nieuwpoort

Westfront Nieuwpoort toont je het volledige verhaal van de onderwaterzetting van de poldervlakte, waardoor de Duitse invasie voor Nieuwpoort tot stand werd gebracht. Vanop het monument geniet je van een panorama over de Kust en het hinterland. 

Oma's ijs

Oma's ijs

Geniet er van lekker huisbereid roomijs.

Het Dischhof

Het Dischhof, Diksmuide

Hier wordt er dagelijks verse melk verwerkt tot lekkere kazen. Daarnaast hebben zij ook hoeveboter en roomijs. Vanuit de winkel kan je het kaasproces van dichtbij volgen.

't Kakelend Kippenmuseum

't Kakelend Kippenmuseum, Diksmuide

Hier kan je niet enkel kippen van dichtbij zien, maar ook konijntjes, cavia's, schapen, ezels, geiten,.... Kinderen kunnen zich uitleven op de boerderij en in de speeltuin.

De Lenspolder

De Lenspolder

Een kinderboerderij waar je lekker kan spelen, dieren verzorgen en alles leert over het leven tussen de boerderijdieren. 

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF