Sint-Pietersveld - Natuurreservaat Gulke Putten

Domein
Wingene

Het Sint-Pietersveld is een uitgestrekt gebied op de grens van Wingene en Ruiselede. Midden in dit gebied liggen de Radio Maritieme Diensten met de radiotorens die vroeger zorgden voor de verbindingen met zeeschepen. Het zendstation werd in 2001 eigendom van Defensie en is nog steeds actief. Rondom de geklasseerde gebouwen werd een natuurreservaat van 120 ha gerealiseerd. Het natuurgebied 'de Gulke Putten' is rijk aan resten natte en droge heiden, graslanden, hakhout met bloemenrijke paden en open plekken met orchideeën. Het is deels opengesteld door Natuurpunt. Ga op verkenning in het gebied met de bewegwijzerde gele (5,4 km), blauwe wandeling (7,2 km) of rode wandeling (toegankelijk voor kinderwagens) of waag je op het laarzenpad! Wie liever uitgebreider kennis maakt met het gebied kan ook op tocht met de Wildenbrugwandelroute!

Wie op verkenning wil in het niet-opengestelde gebied kan een geleid bezoek aanvragen via Natuurpunt.

Thema: 
Erfgoed

Contact

Adres: 
Sint-Pietersveld - Natuurreservaat Gulke Putten
Boskapeldreef 6
8750 Wingene
Telefoon/Fax:
+32 50 78 94 63
E-mail: 

Openingsinformatie

Open:
Permanent open

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis
Extra prijsinformatie: 
De Wildenburgwandelroute kost € 2 en is verkrijgbaar in Wingene (De Alks, Beernemstraat 25), Toerisme Beernem (Schepenhuyst, Markt 1), Bezoekerscentrum Bulskampveld (Bulscampveld 9, Beernem) of via http://shop.westtoer.be. Een geleid bezoek kan aangevraagd worden via +32 50 78 94 63 of via christine.verscheure@scarlet.be.

Faciliteiten

Groepsrondleiding
Parking
Toegankelijk voor mindervaliden
Ook op dit adres:

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF