Trappen en Tappen rond Tielt-Pittem-Schuiferskapelle

Fietsen
Tielt
Tielt

Fietsen of kuieren en onderweg even pauzeren met een lokaal biertje op een zonnig terras. Met je partner, met vrienden of familie. Dat is de zomer op zijn best! Trappen en Tappen presenteert de bieren van de streek en geeft tips voor proefadresjes. er zijn 2 lussen van 24 en 25 km. Deze lus verkent de omgeving rond Tielt-Pittem-Schuiferskapelle.

Route informatie

Afstand: 
25,00km
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Knooppunt 48 (Markt Tielt)
Bewegwijzering: 
Volg deze knooppunten: 48-46-58-36-56-42-82-45-48
Op je route: 

Brouwerij Maenhout

Maenhout

(ca. 10 min van de route). In het centrum van Pittem volg je de Stationsstraat tot aan het rondpunt waar je de eerste afslag neemt (Joos de ter Beerstlaan). Aan het volgende rondpunt ga je rechtsaf (Brugsesteenweg). Een eindje verder op de rechterkant vind je brouwerij Maenhout. Terugkeren naar het fietsnetwerk doe je via dezelfde weg.
 

In 2009 startten Thijs en Birgit met de brouwerij. De brouwzaal werd al snel te klein en ze weken uit naar de huidige locatie. Begin 2015 werd de nieuwe brouwerij in dienst genomen. Brouwerij maenhout heeft 4 bieren in het vaste assortiment (Ferre, Koeketiene, Hoppa Hontas en de Blinde Mol). De proefzaal is open op zaterdag van 14u tot 18u (rondleidingen op afspraak).

 

Verbiestcentrum

Ferdinand Verbiestcentrum

Dit bezoekerscentrum is bekend tot in China! De reden: Ferdinand Verbiest, bekendste Pittemnaar en manusje-van-alles. Deze pater/missionaris/astronoom/diplomaat/uitvinder bracht een belangrijk stuk van zijn leven door aan het keizerlijk hof in China. De ene na de andere uitvinding passeert hier de interactieve revue en ondertussen leer je je eerste woordjes Chinees. (Markt 1, Pittem)

Gelegenheidscafeetje

Dirty Scum

Op verschillende zondagnamiddagen in juli en augustus is er in de Bilkbosstraat in Schuiferskapelle ter hoogte van huisnummer 9 een gelegenheidscafeetje waar je geniet van onder meer Nen Dirty Scu. Op www.thedirtyscums.com lees je meer over het ontstaan van het bier én de exacte openingsdata van het cafeetje.

't Een en 't Ander

't Een en 't Ander

Even pauze voor een lokaal drankje! In dit nostalgisch dorpswinkeltje annex café drink je hier op het zuidgerichte terras een streekbiertje. Bonus: je kan hier meteen je picknickmand volladen voor het vervolg van je trip. (Schuiferskapelledorp 3, Schuiferskapelle)

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Trappen en Tappen in het Tieltse
Seizoensfietsroute

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF