Tweebergenwandelroute

Wandelen
Westouter

De Tweebergenwandelroute vertrekt vanuit de dorpskom van Westouter. Daarna wandel je naar de Sulferberg (88m) en het gelijknamige natuurreservaat. De toch gaat verder richting Rodeberg. Eenmaal boven wacht een avontuurlijke afdaling langs het Hellegat, een diep uitgesneden dal dat grotendeels bebost is. De terugweg leidt door het Kotje Piepersbos. Je wandelt terug naar Westouter via landelijke wegen.

Leuk om weten: Westouter vormt samen met Dranouter het decor waartegen het jaarlijkse Dranouter folkfestival plaats vindt.

 

Route informatie

Afstand: 
7,20km
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Landschapswandelroute

Routedetails

Startpunt: 
Kerk, Poperingestraat, 8954 Westouter
Bewegwijzering: 
De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.
Op je route: 

Hellegatbos

Hellegatbos

Dankzij zijn naam krijgt dit 45 hectare bos een duistere kant, maar 'helle' betekent heuvel en 'gat' verwijst naar het ravijn. Steeds verder naar beneden, krijg je een gevarieerdere biotoop. Laat je verrassen door zijn natuurpracht, diversiteit en prachtige vergezichten. 

Kinderen kunnen het domein verkennen aan de hand van de speurtocht: "Dader gezocht in het Hellegatbos". 
 

Speelberg De Kosmos

Deze speelzone van iets meer dan 7 hectare ligt vlakbij het Hellegatbos op de Rodeberg. Kinderen kunnen er lekker ravooten in het speeltuintje en via tunnels en glijbanen kunnen ze zich naar de speelkuil begeven. Ook het bos bevat heel wat spelelementen en zelfs een amfitheater.

Wijngoed Monteberg

Extra tip: Heuvellandse wijn

Wijngoed Monteberg is gelegen op de zuidhelling van de Monteberg en de Kemmelberg. Het bedrijf produceert zowel witte als rode wijn, mousserende wijn en zoete aperitief of digestief en puur druivensap. Ook biedt het heerlijke Pommelle chocolade en wijnpastei.

Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Tweebergenwandelroute
Wandelkaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog