Vlasroterswandelroute

Wandelen
Gottem

Vier landelijke wandelingen brengen je door en rond de kleine dorpen van Deinze: Gottem, Wontergem en Grammene, allen met een vlasverleden. Vroeger gebeurde het roten van het vlas in de Leie, later in grote betonnen bakken. Wontergem kenmerkt zich door de kouters en wielerkampioen Buysse. Grammene heeft een mooi gelegen kerkje aan een oude Leiearm, restanten van een vlasroterij en de metalen Lorenzobrug. In Gottem kom je langs huisbrouwerij Sint-Canarus, het beeld van De Vlasser en langs een oude Leiearm.

Tip: onderweg wandel je regelmatig in het groen. Gesloten schoenen en een lange broek zijn hier aangenaam wanneer de planten op hun hoogst staan.

Route informatie

Afstand: 
11,50km
Reliëf: 
Vlak
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Landschapswandelroute

Routedetails

Startpunt: 
Lus 1: Sint-Agneskerk, Dentergemstraat, 9800 Wontergem - Lus 2: De Vlasschuur, Ardense Jagersstraat, 9800 Gottem - Lus 3: Sint-Jan-de-Doperkerk, 9800 Grammene - Lus 4: De Vlasschuur, Ardense Jagersstraat, 9800 Gottem
Bewegwijzering: 
De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.
Toon grote kaart

Producten

Vlasroterswandelroute
Wandelkaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF