d'Oude Burcht - Olivier Vansteenkiste

'Het Lekkerste gerecht van Kortrijk'
Olivier Vansteenkiste - Chef van Het Lekkere Westen

Wij werken met verse seizoensgebonden producten en werken daarvoor samen met diverse streekproducenten o.a. :

  • Goedendagbier van brouwerij Toye en Albatross likeur van Thomas Geers.  Met een combinatie van beide streekproducten won ik de wedstrijd van Het Lekkerste gerecht van Kortrijk.
  • Ik werk ook graag met diverse champignonsoorten van Desmet uit Beveren-Leie.
  • Bio-kruiden van Le Monde des Mille Couleurs worden geleverd via Brio.  Proef eens van onze carpaccio van rund met truffel of salade van langoustines, beide in combinatie met biokruiden van Le Monde des Mille Couleurs.  
Tips van de chef
  • In de nabijheid van het restaurant liggen de prachtige vernieuwde Leieboorden aan de Broeltorens.  Je kan hier heerlijk wandelen en ik probeer regelmatig hier te lopen.  
  • Met mijn dochtertje ga ik graag eens naar het kindvriendelijke Buda eiland/strand
  • Voor een kleine hap ga ik graag een bagel eten bij Ode's of een lekkere lunch bij goede vrienden in de Ripasso.
  • Overnachten kan in het vlakbijgelegen Hotel Messeyne of Square Hotel.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF