Dwars door 'Velden en Meersen' ten oosten van Brugge

Hoe vier historische landschappen samenvoegen? Met een wandelnetwerk natuurlijk. Het gloednieuwe wandelnetwerk ‘Velden en Meersen’ verrast in de overtreffende trap. Kinderen halen hun hart op in Hoeve Hangerijn en op de belevingspunten onderweg. De prachtige uitzichten over de Assebroekse Meersen en de Gemene Weidebeek laten diepe indrukken achter. Deze parel ten oosten van Brugge is een puur wandelparadijs.

Hieronder alvast enkele toppers die je op de route passeert.

De volledige route met alle tips en praktische informatie vind je in het online magazine van mei.

Assebroekse Meersen
Assebroekse meersen
Brugse Ommeland
Het nieuwe wandelnetwerk ‘Velden en Meersen’ telt 115 kilometer aan wandelmogelijkheden. Het verbindt historische landschappen als het Beverhoutsveld, Oedelemberg, domein Ryckevelde, de Assebroekse Meersen en een stuk van het kanaal Brugge– Gent. Stille dorpjes als Ver-Assebroek,Oedelem en Moerbrugge vormen de toegangspoorten tot dit prachtige decor.
 

We beginnen onze wandeling in de Assebroekse Meersen, niet toevallig één van de tien beeldbepalende landschappen van het Brugse Ommeland. Op de robuuste picknickbank aan het onthaalpunt turen we een eeuwigheid naar de laaggelegen vochtige weiden en hooilanden. Steltlopers vliegen af en aan. In het voorjaar kleurt de vlakte lila dankzij de pinksterbloem.

Een buurtweg brengt ons aan de rand van het domein Ryckevelde. In dit gemengd bos huppelen konijntjes vrolijk rond en maak je kans – zeker in mei – vanop een veilige afstand een pasgeboren reekalfje te spotten in het struikgewas.

Het Paalbos is een echt speelbos. Onze route volgt het prikkelpad, een avontuurlijk belevingsparcours (2,5 km) voor kinderen rond Hoeve Hangerijn. De egel wijst de weg langs voelbakken, slaapbanken, een bosxylofoon, een boomtelefoon en zoveel meer.

 

.

 

Ryckevelde
Domein Ryckevelde
Brugse Ommeland
Ver-Assebroek
Ver-Assebroek
Brugse Ommeland

Waar je ook zeker even halt moet houden

  • Kinderboerderij De Zeven Torentjes in Assebroek is een waar paradijs. Cafetaria Kiboe beschikt over een ruim zonneterras.
  • In Ver-Assebroek wandelen we rond het gerenoveerde Pastoor Verhaegheplein. In mei vinden nogal wat bedevaarders de weg naar het mirakelbeeld van Maria in de Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangenkerk.Het beeldje zou ooit in volle zee een schip gevolgd zijn.

Lekkere adresjes in de buurt

  • Usilia is een gezellige tearoom en restaurant naast het Kasteel van Male. Je proeft er heerlijke paling, verse salades en de specialiteit van het huis, de perentaart.
  • Het voer voor de melkkoeien wordt op de eigen boerderij gekweekt. De dagverse melk wordt verwerkt tot heerlijk roomijs, yoghurt, boter en tal van zuiveldesserts. Op het hoeveterras van Evelyne’s Zuivelhoeve kan je van al dat lekkers uitgebreid genieten.
Kasteel van Male
Kasteel van Male
Brugse Ommeland
Logeren in de Westhoek
Brugse Ommeland

Weekendje weg in het Brugse Ommeland

Groene bossen, weidelandschap en heiderelicten kleuren het oosten van Brugge. Hier kan je prachtige fietstochten ondernemen, toffe bezoekerscentra aandoen en belevingspaden aandoen waardoor elke wandeling een feest wordt. Het centrum van de werelderfgoedstad ligt vlakbij. Ontdek er de prachtige musea en de eeuwenoude straatjes. Blijven slapen kan je in:

Meer logiestips in het Brugse Ommeland

Deze route verscheen in het magazine van mei. Bekijk hier het volledige magazine.

Andere routes van deze editie

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF