Brouwerij Omer Vander Ghinste

Brouwerij
Bellegem

Een van de interessantste brouwerijen in de Leiestreek is Omer Vander Ghinste in Bellegem - vroeger bekend als Bockor. In juni 2020 opende een nieuw bezoekerscentrum waar je gratis welkom bent. Je kan er in het weekend de historische brouwzaal bezoeken en achteraf genieten van een van de bieren in de sfeervolle taprooms: op zaterdag van 14u tot 19u en op zondag van 11u tot 18u.
Daarnaast kan je ook een betalend brouwerijbezoek met gids boeken. Dit is mogelijk van maandag t.e.m. zondag. Start is telkens om 9u - 10u - 11u - 13u - 14u - 15u. Voor de rondleidingen is reserveren wel noodzakelijk. Een rondleiding is mogelijk vanaf 10 personen. Telt je groep minder dan 10 personen? Kijk dan of je bij een bezoek kan aansluiten dat reeds geboekt staat. Elke zaterdag en zondag is er om 15u ook een rondleiding voor individuele bezoekers en kleine groepjes. Inschrijven kan vooraf (online) of ter plaatse zolang er plaatsen vrij zijn

Op het einde van de negentiende eeuw heeft ieder dorp in de Leiestreek één of twee brouwerijen. De bierconsumptie ligt naar onze normen dan ook duizelingwekkend hoog: 400 liter per jaar per persoon - zeg maar zowat vijf pintjes per dag, het hele jaar door, voor iedere man en vrouw.
In 1892 begint de drieëntwintigjarige Omer Vander Ghinste in Bellegem een brouwerijtje. Met de inbreng van zijn vrouw, een dochter uit een brouwersgeslacht, slaagt hij erin zijn bier ook in Kortrijk te slijten. De brouwerij floreert, en als in de jaren twintig het pilsbier aan zijn opmars begint, heeft Vander Ghinste genoeg geld om een koeltoren te bouwen - die heb je nodig voor pils.
De pils wordt al snel het bekendste bier, en krijgt in de jaren dertig de merknaam Bockor - van 1977 tot 2014 draagt de brouwerij ook die naam. Toch blijft de familie Vander Ghinste tot op de dag van vandaag ook bieren van spontane en hoge gisting brouwen. De bekendste zijn Omer en VanderGhinste Roodbruin, een Vlaams roodbruin bier dat typisch is voor de Leiestreek.

Thema: 
Gastronomie
Label: 
Het Lekkere Westen
Korte Keten

Contact

Adres: 
Brouwerij Omer Vander Ghinste
Brouwtorenstraat 5
8510 Bellegem
Telefoon/Fax:
+32 56 23 51 71
E-mail: 

Faciliteiten

Drinkgelegenheid
Groepsrondleiding
Parking
Toon grote kaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF