De Schipvaarthoeve

Hoeve om te proeven
Poperinge

Op het proef- en demonstratiebedrijf ‘De Schipvaarthoeve’ worden er door de land- en tuinbouwafdeling van het VTI van Poperinge jaarlijks honderden proefveldjes aangelegd. Het betreft proeven in verband met aardappelen, granen, maïs, hop en grove groenten. Leerlingen worden zo in contact gebracht met de praktijk in de hedendaagse land- en tuinbouw.
Naast de vele proeven wordt er ook op geïntegreerde wijze fruit geteeld.
Het fruit wordt verkocht op de proefhoeve vanaf half augustus tot eind april (afhankelijk van de voorraad) iedere maandag van 15 u tot 18 u en op woensdag- en vrijdagvoormiddag van 9 u tot 12 u. De winkel ligt buiten het stadscentrum en is dus zeer vlot bereikbaar.
Naast het fruit worden er tevens verse groenten aangeboden gedurende het fruitseizoen. Het aanbod en het assortiment is seizoensgebonden en gevarieerd.
Op de hoeve worden in de educatieve ruimte ook klassen ontvangen die op een leerrijke manier kennis maken met het leven op de boerderij. Er is een gevarieerd aanbod van lespakketjes over fruit of bijen.

Label: 
Korte Keten

Contact

Adres: 
De Schipvaarthoeve
Schipvaartweg 8
8970 Poperinge
Telefoon/Fax:
+32 57 34 65 55

Faciliteiten

Educatieve programma's
Shop / winkel
Toon grote kaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF