't Schottenhof

Hoeve om te proeven
Dudzele

't Schottenhof is een historische hoeve gelegen te Dudzele. In 1639 werd de hoeve gebouwd rond een woning op een terp en omringd door een walgracht.
Het bedrijf wordt vandaag uitgebaat door Steven en Charlotte en de ouders van Steven, Luc en Els. Het gespecialiseerd rundveebedrijf met melkvee en vleesvee heeft een oppervlakte van ongeveer 75 ha. Deze bestaan uit 30ha blijvend grasland en 45 ha akkerland (mais, tijdelijk grasland en wintertarwe).
Momenteel zijn op het bedrijf ongeveer 370 dieren aanwezig. Er zijn 80 melkkoeien van het Holstein ras en 90 zoogkoeien van het Belgisch Wit-blauw ras aanwezig. In 1987 werd gestart met de zelfbereiding en verkoop van melkproducten. Vandaag verkopen we onze producten niet alleen op de hoeve maar ook aan verschillende restaurants (waaronder enkele sterrenrestaurants) in Brugge. Alle producten zijn van AA-kwaliteit en het bedrijf is IKM gekeurd. U kan ons bedrijf bezoeken voor een educatieve rondleiding. De consument raakt steeds verder van de landbouw verwijderd. Het is daarom onze taak om ons bedrijf open te stellen en te tonen aan de maatschappij hoe het er vandaag op een landbouwbedrijf aan toe gaat.

Thema: 
IJs
Label: 
Korte Keten

Contact

Adres: 
't Schottenhof
Damse Steenweg 32
8380 Dudzele
Telefoon/Fax:
+32 50 59 99 90
+32 50 59 99 90 (fax)
+32 494 18 91 75 (mobile)

Faciliteiten

Shop / winkel
Toon grote kaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF