Doen

Nieuwe fiets- en wandelroutes

Reporter Marijn Follebout kent elke uithoek van West-Vlaanderen. Hij werkte speciaal voor Westtoer 10 fiets- en wandelroutes uit langs de mooiste plekjes van onze provincie. Via een oproep in de Krant van West-Vlaanderen en onze website zochten we 10 gezelschappen om mee op stap te gaan. 

De 10 reportages zullen op deze pagina verschijnen. Bij elke route kan je een handige routekaart downloaden met praktische info en leuke stops.  

 

FIETSROUTE 

Varen en fietsen in de Westhoek
Fietssafari in de IJzervallei

We starten kort na de middag met een boottocht die vertrekt in Nieuwpoort en aankomt in Diksmuide. Na een kort bezoek aan de boterstad Diksmuide fietsen we langs rustige wegen terug naar Nieuwpoort.

Bekijk hier de fietsroute 

 

WANDELROUTE

Stiltezoekers in de Westhoek

Even ontsnappen aan de drukke en stresserende job? Kies dan voor dit stiltepad rond Heuvelland. Hier ontdek je nog wat stilte is. We houden tijdens de tocht enkele keren halt om naar de stilte te luisteren. Of om te luieren in ligzetels en hangmatten. 

Bekijk hier de wandelroute

FIETSROUTE

Couleur locale van het Brugse Ommeland

'De savatjes', een hechte vriendinnengroep verkenden het hinterland van Oostende tijdens deze fietstocht. We genieten tijdens de tocht van eeuwenoud erfgoed, het natuurschoon van de polders, de geluiden van de broedende vogels aan de waterkant… en van vers hoeveijs.

Bekijk hier de fietsroute

Tiegemberg

FIETSROUTE

Terrasjesroute in de Leiestreek
Op verkenning in en rond Kortrijk

Een fietstocht door de regio Kortrijk, Zwevegem en Harelbeke. Ondanks de dichte bebouwing ontdek je er prachtige routes. Onderweg ontdek je de grote en kleine verhalen van de streek. Twee koppels testten voor ons deze route uit. Lees hier hun tips!

Bekijk hier de fietsroute

Provinciedomein De Palingbeek

FIETSROUTE

Crossen door de bossen met Jaek en Nink
Met Westhoek KD's op stap

Een kindvriendelijke fietstocht die start in het Ypermuseum in de Lakenhalle van Ieper. We fietsen rond Ieper met onderweg kindvriendelijke stops als bezoekerscentrum Palingbeek, Astrolab Iris en kasteeldomein Zonnebeke. Voor deze fietstocht ging reporter Marijn op stap met 2 gezinnen! Hun verhaal kan je hier lezen. 

Bekijk hier de fietsroute

WANDELROUTE

Wandeling door de Zwinduinen
De ontdekking van het Zwin

Een leuke wandeltocht van 6 km met bezoek aan Zwin Natuurpark, uitkijkpunt Haas van Flanagan, Internationale Dijk en Knokke. Samen met 'De wandelteefjes' testte reporter Marijn deze mooie wandeling uit. Hun ervaring en tips kan je hier lezen. 

Bekijk hier de wandelroute

Groepsfoto voor KOERS

FIETSROUTE

Vlammen in de Leiestreek 
Sportieve fietstocht in en rond Roeselare

Starten doen we in KOERS, het museum over de rijke wielercultuur in Vlaanderen en daarbuiten. Vervolgens gaan we 72 km fietsen langs prima wegen, met af en toe stukken om eens flink door te vlammen. Marijn ging hiervoor op pad met de Cyclo Cats, een enthousiaste dameswielerploeg uit Ieper! Lees hier hun verslag van de fietstocht. 

bekijk hier de fietsroute

WANDELROUTE

Met de kinderen op stap door Bulskampveld

Het landschapspark Bulskampveld is veel groter dan het provinciedomein met dezelfde naam. En dat zal je na deze tocht geweten hebben. We gaan immers zo'n 10 km stappen. Onderweg komen we langs avontuurlijke speeltuinen die dit jaar geopend worden. Halfweg komen we even op adem voor een hoevepicnick, afsluiten doen we met een lokaal biertje.

Binnenkort online! (vanaf 6 september)

WANDELROUTE

Culinaire tocht aan zee

We gaan wandelen op het knooppuntennetwerk aan de Westkust. Voor deze tocht maken we geen lus maar stappen we steeds verder van het startpunt weg, want op het eind sporen we met de Kusttram terug.

Binnenkort online! (vanaf 20 september)

WANDELROUTE

Wandelen in en rond Tielt in het Brugse Ommeland

We gaan wandelen over en rond de Poelberg in Tielt. Aan de Poelbergsite zijn er speeltuigen voor kinderen. We stappen ook door de Meikensbossen die jaar na jaar uitgebreid worden. De tocht is ongeveer 6 km lang.

Binnenkort online! (vanaf 4 oktober)

Ontvang als eerste alle fiets- en wandelroutes

Schrijf je in en ontvang alle routes met handige routekaart telkens als eerste in je mailbox!

 

Nog meer fiets- en wandeltips: