Nieuw fietsnetwerk Frans-Vlaanderen

FietsenLeievallei & Frans-Vlaamse heuvels

Vanaf vrijdag 18 september 2020 om 16u, wordt het département du Nord code rood voor Belgen. Dit betekent dat we niet meer mogen reizen naar dit departement en dat niet-essentiële verplaatsingen verboden zijn. Gezien het fietsnetwerk Westhoek, aansluit op het fietsnetwerk van Frans-Vlaanderen, kan je vanaf 18 september de knooppunten aan Franse zijde niet meer volgen. 

Het fietsnetwerk Westhoek loopt door over de grens naar de zuidelijke Franse Westhoek. Dit voorjaar werd in Noord-Frankrijk het allereerste Franse fietsnetwerk via knooppunten geopend en sluit naadloos aan op de Belgische netwerken. Tussen de Leie en de Frans-Vlaamse heuvels vind je maar liefst 830 km aan fietsplezier langs de mooiste plekjes! De windmolens en heuvels van Frans-Vlaanderen, de herdenkingsplekken van de Artois en de natuurlijke oevers van de Leie maken van je fietstocht een authentieke beleving. Het netwerk is over de grens bewegwijzerd met dezelfde bordjes en ook de Franse kaart ziet er net als die van de Westhoek uit. 

De toeristen die verblijven in Poperinge en Heuvelland zullen dus probleemloos kunnen fietsen over de ‘schreve’ (de grens). De kaarten kunnen worden aangekocht bij de diensten van toerisme in Frankrijk en in de Westhoek.

De Fransen heten ons welkom in het hart van Frans-Vlaanderen rijk aan verschillende landschappen zoals Mont de Flandre, de vlaktes van Houtland en de Leie en het natuurgebied van Audomarois. De authenticiteit, de festivals, en het patrimonium kan al fietsend ontdekt worden. Voor wie even een smakelijke pauze wilt inlassen, kan men steeds terecht in de warme en traditionele estaminets.

Dankzij het knooppuntensysteem stippel je makkelijk je eigen route uit en… je kunt die zelfs onderweg veranderen! Geniet in alle vrijheid op de fiets van een heerlijk stukje Noord-Frankrijk.

Bestel nu jouw fietsnetwerkkaart Leievallei & Frans-Vlaamse heuvels

Meer inspiratie over onze buren in Frans-Vlaanderen...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF